ACTUALITATE 12 ianuarie 2017

Pentru iubitorii de raliu, 2017 debutează la Winter Rally Covasna

de Covasna Media | 1346 vizualizări

Iubitorii motorsportului au ocazia în acest sfârșit de săptămână să ia parte la Winter Rally Covasna, ajuns la cea de-a X-a ediție. La Raliul Zăpezii, organizat la Comandău, sunt așteptate la start 35 de echipaje, 13 dintre acestea fiind din Bulgaria, Franța și Ungaria. Mai mult, 12 echipaje vor lupta pentru podiumul Cupei Dacia Logan, organizată în cadrul acestei competiții.

Și pilotul covăsnean Szabó Csongor participă în acest sfârșit de săptămână la Raliul Zăpezii din Comandău. Campionul Cupei Suzuki 2016 îl va avea în dreapta sa pe Rareș Fetean, copilot în Campionatul Național de Raliuri „Dunlop”.

Echipajul ia startul în raliul pe zăpadă din județul Covasna cu scopul reacomodării lui Csongor în regim de cursă, dat fiind faptul că ultima etapă a Campionatului trecut a avut loc în octombrie. „Mergem la Winter Rally pentru a începe pregătirile pentru sezonul 2017. Participarea la Covasna este întotdeauna o plăcere, probele sunt superbe și atmosfera e tot timpul frumoasă. Unul din principalele obiective este să ne simțim bine pe probele speciale, să scoatem timpi cât mai buni la clasa noastră și să încep pregătirea pentru noul sezon”, a spus Csongor.

Deși unul din planurile pentru 2017 este să schimbe mașina de concurs, Csongor va lua startul la Winter Rally Covasna cu același Suzuki Swift. Raliul este cel mai popular eveniment ce are loc integral pe zăpadă și gheață, desfășurându-se în zona Comandău, un paradis unde iarna este stăpână.

„Am efectuat o sesiune de teste în urmă cu o săptămână, unde m-am simțit excelent la bordul lui „Suzy”, să sperăm că voi avea același sentiment și în weekend. Robert nu va fi alături de mine la această cursă, cazul fiind unul singular, deoarece va participa în postura de pilot, așa că îl voi avea în dreapta mea pe Rareș”, a continuat Szabó Csongor.

Afis WR 2017Winter Rally Covasna 2017, a X-a ediție a evenimentului, se va desfășura pe o distanță de 126 de kilometri cronometrați, grupați în 10 probe speciale, pe durata a două zile de concurs: vineri și sâmbătă. Recunoașterile concursului se desfășoară joi si vineri, iar testele oficiale se vor desfășura vineri, între orele 11-17. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, începând cu ora 18:30, la Hotel Mercur, în orașul Covasna.

Cunoscut pentru spectacolul în condiții de aderență scăzută, raliul presupune concurarea cu anvelope speciale pentru zăpadă și gheață, echipate cu cuie pentru o aderență sporită.

La Raliul Zăpezii de la Comandău sunt așteptate la start 35 de echipaje, 13 dintre acestea fiind din Bulgaria, Franța sau Ungaria. Mai mult, 12 echipaje vor lupta pentru podiumul Cupei Dacia Logan, organizată în cadrul acestei competiții.

Spre bucuria și încântarea fanilor, a spectatorilor, echipajul Vali Porcișteanu – Dan Dobre revine în raliuri și își face încălzirea pentru sezonul 2017 pe probele speciale cu zăpadă și gheață de la Covasna. Iubitor al zăpezii, dar și al suprafețelor alunecoase, Vali Porcișteanu (câștigătorul ediției din 2011) este unul dintre piloții emblemă ai motorsportului românesc.

Pentru a efectua deplasarea în condiții de siguranță, organizatorii transmit că este esențial să aveți mașina pregătită din toate punctele de vedere și nu uitați să fiți îmbrăcați cât mai gros, să aveți echipament de protecție adecvat iernii, alimente și apă suficiente. Pentru a cunoaște traseul, programul și locurile destinate spectatorilor, organizatorii invită la accesarea paginii oficiale: www.autocrono.ro.

Winter Rally Covasna este organizat de Clubul Auto Crono din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Primăria Orașului Covasna, Primăria Comandău, Direcția Silvica Sfântu Gheorghe, Ocolul Silvic Comandău și alții.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.