ACTUALITATE 17 martie 2015

Patrula Verde își va începe activitatea în curând

de Székely Emőke | 648 vizualizări

Înființată în urmă cu câțiva ani de TEGA, Patrula Verde din Sfântu Gheorghe își va începe activitatea în funcție de vreme. Dacă va fi cald, iar oamenii vor începe să iasă la un grătar, vor porni și membrii Patrulei pentru a vedea în ce măsură sunt respectate regulile de curățenie „pe teren neutru”.

„Patrula Verde are 8 membri, iar conform planului își va începe activitatea în luna mai, însă dacă va fi nevoie, va porni şi mai repede. Am amplasat peste 10 cercuri din beton în locurile frecventate de turiști, de iubitorii de ieșit la iarbă verde, și îi rugăm să le folosească pentru aruncarea gunoiului” – spune directorul TEGA, Tóth-Birtan Csaba.

Acesta a adăugat că experiența anilor trecuți a arătat că cele mai multe probleme au fost cu turiștii veniți din altă parte, care și-au spălat mașinile în pârâu sau au lăsat mizerie în urma lor. De altfel, în caz de nevoie membrii Patrulei pot solicita ajutorul Poliției și al Jandarmeriei în cazul în care turiștii necivilizați le creează probleme tinerilor care veghează asupra curățeniei.

Menirea acestei patrule este aceea de a le atrage atenția turiștilor asupra importanței protejării mediului înconjurător, iar în caz de nevoie membrii patrulei pot cere ajutorul poliției. De asemenea, acești tineri care patrulează pe biciclete în zonele frecventate de turiști adună gunoiul lăsat în urmă de alții și împart pliante informative cu privire la speciile de plante protejate, dar și asupra pericolului pe care îl reprezintă focul lăsat nestins. Patrula verde își va desfășura activitatea spre Șugaș Băi, spre Vâlcele și pe malul Oltului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.