ACTUALITATE 30 iulie 2021

Patru șoferi amendați și lăsați fără permis la trecerea cu calea ferată de pe DN12, la Malnaș

de Iulia Drăghici - Taraș | 4114 vizualizări

Polițiștii trag un semnal de alarmă pentru a evita situații care pot avea consecințe grave 

În cursul lunii iulie 2021, la nivelul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au fost înregistrate un număr de patru talonări a barierei la nivel cu calea ferată amplasată pe DN 12, pe raza comunei Malnaș, județul Covasna.

În consecință, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 pentru „neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau ridicare” cu o valoare totală de 5220 lei.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au reținut permisele de conducere ale celor patru conducători auto pentru o perioadă de 90 zile fiecare, fără drept de circulație.

În urma analizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere instalate la nivelul trecerii la nivel cu calea ferată și în urma discuțiilor cu conducătorii auto, s-a constatat că aceștia au comis aceste contravenții pe fondul neatenției, care a condus la neobservarea indicatoarelor rutiere instalate și a punerii în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase.

În context, menționăm faptul că nerespectarea legislației în vigoare privind traversarea liniilor de cale ferată poate avea consecințe extrem de grave, ce pot duce până la deces, având în vedere riscul unei coliziuni cu un tren de călători/marfă după punerea în funcțiune a barierelor/semibarierelor sau nerespectarea semnalelor acustice și luminoase.

Vă reamintim faptul că în conformitate cu legislația în vigoare la trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure ca din partea stânga sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar.

Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate şi semnalele luminoase şi sonore nu funcţionează, iar semnalul cu lumină albă intermitentă cu cadenţă lentă este în funcţiune.

Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

- barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;

- semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;

- întâlneşte indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere", „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere" sau „Oprire"

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maxima asupra caii ferate fără a trece de indicatoare sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Sursa: Comunicat de presă IPJ Covasna. 

Sursa foto: arhivă/ Ozun. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.