ACTUALITATE 31 august 2016

Patru comune primesc bani din fondul de rezervă al CJ Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 770 vizualizări

Localităţile covăsnene Brateş, Bodoc, Barcani şi Brăduţ vor beneficia de bani din fondul de rezervă bugetară al Consiliului Județean Covasna pentru rezolvarea problemelor survenite în urma furtunilor din această lună. Sumele alocate sunt 200.000 de lei pentru Brateş, 75.000 de lei pentru Brăduţ, 65.000 de lei pentru Bodoc şi 65.000 de lei pentru Barcani.

„Am adoptat acordarea de sume din fondurile de rezervă pentru patru comune, pentru că vrem să venim în sprijinul autorităţilor pentru o reabilitare rapidă a unor şcoli, atât la Brăduţ, cât şi la Bodoc. Pe 12 septembrie trebuie să înceapă şcoala, iar acum o săptămână, în localitatea Doboşeni din Brăduţ, vijelia a luat acoperişul grădiniţei. În situaţii de acest gen trebuie să venim rapid în sprijinul oamenilor. La Barcani şi la Brateş au fost luate de apa venită de la ploile torenţiale nişte poduri şi podeţe, pentru care am acordat sume destul de corecte pentru a începe reabilitarea”, a declarat preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Acesta a mai precizat că sunt şi alte localităţi care au nevoie de fonduri suplimentare din cauza furtunilor din ultimul timp. „Sunt şi alte probleme în judeţ, după potopul din august. Pentru asta am întocmit, alături de Prefectura Judeţului Covasna, o hotărâre de Guvern care vizează sume mai consistente. Urmează să facem toate demersurile legale pentru a obţine fonduri toate aceste localităţi, printre care Baraolt, Sfântu Gheorghe”, a spus preşedintele CJ Covasna miercuri.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.