ACTUALITATE 27 aprilie 2011

Paști mai calm decât în anii trecuți

de Monica Vrânceanu | 46 vizualizări
Sărbătorile Pascale care s-au încheiat au fost unele mai liniștite și cu mai puține evenimente nefericite în comparație cu anii trecuți, însă acest lucru nu înseamnă că zilele trecute au fost unele complet lipsite de acțiune. În vreme ce Serviciul de Ambulanță Covasna a răspuns la peste 170 de solicitări de urgență, la Spitalul Județean de Urgențe (SJU) Sfântu Gheorghe s-au născut în jur de zece bebeluși în zilele de Paști.

Sărbătorile Pascale care s-au încheiat au fost unele mai liniștite și cu mai puține evenimente nefericite în comparație cu anii trecuți, însă acest lucru nu înseamnă că zilele trecute au fost unele complet lipsite de acțiune. În vreme ce Serviciul de Ambulanță Covasna a răspuns la peste 170 de solicitări de urgență, la Spitalul Județean de Urgențe (SJU) Sfântu Gheorghe s-au născut în jur de zece bebeluși în zilele de Paști.

Polițiștii au avut și ei de lucru, astfel că au cercetat cazul unui accident auto de la Covasna și mai multe cazuri de furturi.

Șeful Ambulanței Covasna, Tiberiu Poștoacă, a declarat că ultimele patru zile au fost marcate de 174 de solicitări ale Ambulanței în tot județul, însă acest număr este unul relativ mic dacă se compară cu numărul solicitărilor din anii trecuți.

”În acest an am avut mai puțini căzuți în stradă din cauza băuturii, 21 de gastrite și crize de ulcer provocate în special de consumul excesiv al mâncării grele de Paști, șapte crize de inimă și cinci agresiuni. Comparativ cu anii trecuți, intervențiile bazate pe solicitări din partea populației au fost mai scăzute la număr, iar o explicație poate fi însăși criza aceasta care ne-a marcat profund în ultimele luni. Vorbim aici inclusiv de efectele psihologice ale crizei și nu doar de aspectul direct al limitării cheltuielilor la cumpărăturile de Paști”, a declarat Tiberiu Poștoacă.

Accident cu fugă de la locul faptei

În prima zi de Paști un tânăr de 21 de ani din Zagon a comis un accident grav, pe DN 13E între Covasna și Chiuruș, părăsind apoi locul faptei.

Poliţiştii Staţiunii Covasna, alături de cei de la Serviciul Rutier și de la Serviciul Criminalistic, l-au identificat în mai puţin de 24 de ore pe V. Levente, acesta fiind principalul suspect în comiterea accidentului. În urma unor sesizări, cercetările polițiștilor au stabilit că un autoturism a acroşat doi pietoni - o femeie de 28 de ani şi un bărbat de 37 de ani, care se deplasau neregulamentar pe partea dreaptă a DN13E, între localităţile Covasna şi Chiuruş, împingând câte o bicicletă neechipată pentru circulaţia pe timp de noapte. După ce i-a lovit, tânărul de la volanul mașinii a părăsit locul faptei, chiar dacă cele două victime au fost grav rănite. În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe conducătorul auto, iar acum continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Tragedie la Dobârlău

Cea de-a doua zi de Paști i-a fost fatală unei familii din Dobârlău, căreia pruncul de numai trei ani i-a fost ucis de propriul cal. Groaznica întâmplare s-a petrecut luni-seara, un apel telefonic la 112 anunțând faptul că un copil a fost lovit de o căruţă în localitate şi se află în stare gravă.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi în urma primelor verificări au stabilit că A. Stelian, de 31 ani, din comuna Dobârlău, a lăsat calul înhămat la căruţă în faţa porţii fără a fi supravegheat. Animalul, vrând să intre în curte, a început să se miște, moment în care l-a surprins şi l-a strivit între căruţă şi stâlpul porţii pe fiul stăpânului său, un băiețel de numai trei ani și zece luni. Cei de la Ambulanța Covasna au ajuns și ei la locul accidentului, încercându-se resuscitarea copilului preț de mai multe minute, însă totul a fost în zadar; cadavrul a fost transportat la Serviciul Medicină Legală Covasna în vederea efectuării necropsiei.

Incendii de Paște

În Vinerea Mare, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” a fost anunţat despre faptul că arde o şură de fân în localitatea Întorsura Buzăului. Două echipaje de pompieri din cadrul Pichetului de Pompieri Înt. Buzăului au intervenit pentru localizarea şi stingerea incendiului a cărui cauză probabilă o reprezintă jocul copiilor cu focul.

Duminică seara, pompierii au fost anunţaţi despre producerea unui incendiu de vegetaţie uscată în comuna Moacşa, dar în momentul sosirii acestora la faţa locului incendiul era lichidat de către populaţie.

Luni, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sf. Gheorghe au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Vâlcele. În urma incendiului au ars etajul casei din lemn pe o suprafaţă de cca. 120 mp, acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 180 mp, acoperişul magaziei din lemn pe o suprafaţă de cca. 80mp, acoperişul din lemn al magaziei ce aparţinea de imobilul învecinat pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp şi piese de mobilier şi aparate elctrocasnice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.