ACTUALITATE 13 aprilie 2022

Pas înainte pentru modernizarea străzii Fermei?

de Iulia Drăghici - Taraș | 676 vizualizări

Unul dintre obstacolele în calea modernizării străzii Fermei din Sfântu Gheorghe a fost înlăturat în ședința ordinară a Consiliului Local din luna martie, au anunțat autoritățile locale. 

Mai concret, aleșii au fost de acord cu intabularea în domeniul public al municipiului Sfântu Gheorghe și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a tronsonului cuprins între str. Nucului și str. József Attila a străzii Fermei. 

Încercăm să intabulăm acest tronson de destul de mult timp și în sfârșit vom reuși. Acesta a fost, printre altele, unul dintre obstacolele modernizării străzii Fermei. Acum cred că putem să ne apucăm și de această modernizare”, a spus în cadrul ședinței viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Strada Fermei a mai fost și în trecut pe lista tronsoanelor de drum unde trebuie să se deruleze lucrări de modernizare, însă, din diverse motive, deși s-au făcut documente, nu s-a întâmplat nimic concret. Într-un articol publicat în Observatorul de Covasna în 2020 autoritățile precizau că zona a fost inclusă într-un proiect cu finanțare prin creditul BERD (n.red. Banca Europeană de Reconstrucție şi Dezvoltare), care ulterior a fost în mijlocul unui scandal (în care primarul a fost interogat de DNA), care a dus la rezilierea contractului și la pierderea finanțării. Lipsa constructorilor este un alt obstacol care pune frână în procesul modernizării infrastructurale, mai precizau, cu aceeași ocazie, autoritățile. 

Reprezentanții locuitorilor din zonă spuneau atunci că erau nemulțumiți de faptul că, deși locuiesc în reședința de județ, 90 de familii trebuie să circule pe un drum cu praf sau noroi. Totodată, oamenii se declarau indignați și de lipsa de informare din partea autorităților. 

Între timp, la Sfântu Gheorghe au început lucrări pe strada Rozelor, un alt tronson care nu a avut asfalt până acum. Termenul de finalizare al lucrărilor este finele anului, iar investiția, asigurată din bugetul local, se ridică la 3,8 milioane de lei.  

Sursa foto: Arhivă 2020 și proiect de hotărâre CL Sfântu. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.