ACTUALITATE 10 iunie 2021

Lunar, până la 180 de programări la Policlinica SJU rămân neonorate

de Iulia Drăghici - Taraș | 1044 vizualizări

Cei care nu ajung la medic, deși s-au programat, ar trebui să anuleze programarea, pentru ca de locurile rămase libere să beneficieze alți pacienți, transmit reprezentanții spitalului

Din cele aproape 7.000 de programări online care se înregistrează lunar pentru cabinetele din Policlinica Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, între 150 și 180 rămân neonorate, în sensul că pacienții nu se prezintă la consult, informează reprezentanții spitalului. De aceste locuri ar fi putut beneficia alți pacienți, mai spun aceștia, care atrag atenția că există și varianta anulării programării. 

„Sunt multe programări care se fac și nu se onorează. Este o chestiune și de responsabilitate civică, ca din moment ce am o rezervare undeva, să anunț dacă nu vin. În cadrul policlinicii, la cabinetele de specialitate, această responsabilitate este și mai accentuată pentru că programarea ia din fața altcuiva această fereastră de timp, care s-ar putea să aibă și mai mare nevoie decât a avut pacientul care s-a programat și nu s-a prezentat la consultație”, a spus managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert, miercuri, într-o conferință de presă. 

Tot acesta a subliniat că programările se pot anula prin e-mail-ul care ajunge la pacient după înregistrare sau direct, prin telefon, la biroul de programări. 

Managerul spitalului a spus și că în ultimul timp se observă o tendință ușor ascendentă a persoanelor care apelează la specialiștii din cadrul policlinicii, după ce aceasta scăzuse îngrijorător din cauza pandemiei. 

Planurile conducerii spitalului sunt ca de la 1 iulie să debirocratizeze triajul epidemiologic, pentru ca accesul pacienților să fie și mai simplu. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.