ACTUALITATE 24 ianuarie 2016

Palatul Copiilor are vești bune pentru copiii din județ

de Sever Ioan Miu | 290 vizualizări

Anul 2016 se anunță plin de activități pentru copiii covăsneni, grație evenimentelor pregătite de Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe și de Cluburile Copiilor din județ.

„În perioada 4-6 februarie avem concursul național de schi Gerar, avem deja în jur de 70 de participanţi din țară. Concursul va avea loc la Șugaș Băi și dacă ne permite timpul, va fi și la Întorsura Buzăului. E un concurs național, inclus în calendarul de activități educativ-naționale al Ministerului Educației, organizat de Palatul Copiilor și Clubul Copiilor Întorsura Buzăului”, ne-a declarat directorul Palatului Copiilor, Kerekes Jenő.

„Concursul a fost conceput pentru micuții de până la clasa a V-a, fiindcă la orice concurs mergem copilașii aceștia sunt dați la o parte. Toate concursurile încep din clasa a IV-a, a V-a și noi făcut acest segment ca să aibă și loc și acești copii”, a adăugat Kerekes. În premieră, concursul Gerar va avea și o competiție de snowboard.

„Dintre concursurile mari pe care le avem, urmează, în martie, concursul județean Pro Natura, la Sfântu Gheorghe, unde copiii vor prezenta apele curgătoare din județ. Iar undeva în aprilie va fi Cupa Baraoltului, un concurs național de dans modern, pentru toate vârstele, de la clasa 0 până la a 12-a, organizat de Clubul Copiilor Baraolt. În mai avem Pui de brad, concurs național interdisciplinar organizat în Întorsura Buzăului, iar apoi concursul național de carting și educație rutieră, Memorialul Jani Ferencz și Codruț Morar, organizat de noi la Târgu Secuiesc”, a mai spus directorul Palatului Copiilor. „Este singurul concurs național de carting și educație rutieră care se desfășoară pe pistă de carting. Restul sunt în orașe, puteam să facem la Sfântu, dar mi-a fost frică de accidente”, a punctat Kerekes.

„La sfârșit de august avem concursul național de muzică live organizat de Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, Formații pentru viitor. Tot acest club organizează, undeva în decembrie, Mlădițe românești, un concurs național de folclor”, a mai anunțat Kerekes.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.