ACTUALITATE 9 decembrie 2008

Organizaţiile PCM şi UDMR Covasna - sediu în aceeaşi clădire

de Covasna Media | 518 vizualizări
Alături de acestea au primit sediu în aceeaşi clădire şi doi deputaţi şi un senator UDMR

Organizaţiile PCM şi UDMR Covasna şi trei parlamentari ai Uniunii – deputaţii Marton Arpad şi Edler Andras şi senatorul Albert Almos, plus Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici filiala Sfântu-Gheorghe au primit sediu în clădirea monument istoric cunoscută sub numele de Palatul Boer din Sfântu-Gheorghe. În urma cererilor depuse din partea ...

Alături de acestea au primit sediu în aceeaşi clădire şi doi deputaţi şi un senator UDMR

Organizaţiile PCM şi UDMR Covasna şi trei parlamentari ai Uniunii – deputaţii Marton Arpad şi Edler Andras şi senatorul Albert Almos, plus Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici filiala Sfântu-Gheorghe au primit sediu în clădirea monument istoric cunoscută sub numele de Palatul Boer din Sfântu-Gheorghe. În urma cererilor depuse din partea acestora, Consiliul Local municipal a aprobat ieri ca cele două organizaţii politice, asociaţia şi parlamentarii să folosească pentru sedii sau birouri clădirea monument istoric din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, fie gratuit, fie contra unei chirii. Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici primeşte spaţiul său în mod gratuit, pe o perioadă de 10 ani, în timp ce restul urmează să achite o chirie lunară, pe 5 ani. În cazul parlamentarilor, suma aprobată prin hotărâre de Consiliu Local pentru chirie este de 1 euro/ mp/ lună, aceştia urmând să plătească în funcţie de spaţiul ocupat între 14,50 de euro şi 24,34 de euro.

Întrebări transparente

Acordarea acestor spaţii a ridicat şi unele întrebări şi nedumeriri din partea unor consilieri locali, curioşi dacă alte partide nu au solicitat şi acestea un sediu. Întrebarea a venit din partea consilierilor Rodica Pârvan şi Mădălin Guruianu, care au făcut referire şi la transparenţa acordării acestor spaţii. Potrivit primarului Antal Arpad, şi organizaţia PRM Covasna a mai avut o solicitare către autorităţile locale, privind acordarea unui sediu, dar având în vedere că acest partid nu are consilieri locali în Sf.Gheorghe, sau luat în considerare cele două formaţiuni maghiare, care sunt reprezentate în proporţie de 80% în cadrul CL. Proiectul a fost aprobat în cele din urmă cu două voturi împotrivă, ale Rodicăi Pârvan şi al lui Valeriu Şerban, şi o abţinere a lui Mădălin Guruianu. Organizaţia UDMR Covasna se află în căutarea unui sediu de mai multă vreme, întrucât cel actual, din clădirea Bibliotecii Judeţene, este neîncăpător, în plus instituţia de cultură are nevoie de acel spaţiu întrucât în patrimoniul său au intrat în ultima vreme zeci de mii de volume, din diferite donaţii, care aşteaptă să fie expuse publicului. Potrivit legii, autorităţile locale asigură cu prioritate, în termen de cel mult 90 de zile de la solicitare, spaţii pentru sediile partidelor politice, la cererea motivată a acestora, la fel şi în cazul parlamentarilor, autorităţile şi prefeturile sunt obligate să sprijine organizarea şi funcţionarea birourilor parlamentare ale deputaţilor şi senatorilor, prin asigurarea de spaţii pentru sedii, procurarea mobilierului necesar, prin împrumut de folosinţă sau închiriere.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.