ACTUALITATE 10 aprilie 2019

Ordin de protecție emis de polițiștii din Întorsura Buzăului

de Daniela Luca | 2044 vizualizări

Polițiștii au emis 14 ordine de protecție în primele trei luni ale acestui an

Marți dimineață, polițiștii din Întorsura Buzăului au fost sesizați de către un tânăr de 22 de ani, despre faptul că acesta ar fi fost agresat de tatăl său.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit, din primele verificări, că pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri în familie, bărbatul și-a agresat fiul, dar și soția.

Întrucât în urma analizării situației de fapt s-a stabilit că există risc iminent pentru viața sau integritatea corporală a victimelor, a fost emis ordin de protecție provizoriu, agresorul fiind obligat să păstreze o distanță minimă de 50m față de victime și domiciliul acestora, precum și să nu ia legătura cu victimele.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. 

În primele trei luni ale acestui an, polițiștii covăsneni au intervenit la 38 de cazuri de violență în familie sesizate, numărul fiind în scădere cu circa 15% față de anul precedent. Oamenii legii au emis 14 ordine de protecție provizorii în urma constatării unor situații care reprezentau risc iminent pentru viața sau integritatea corporală a victimelor, iar dintre acestea, 9 au fost confirmate de instanță. De asemenea, polițiștii au întocmit șase dosare de cercetare penală pentru nerespectarea unor ordine de protecție.

Protejarea vieții și integrității corporale a persoanelor este importantă, de aceea polițiștii acționează cu fermitate ori de câte ori sunt sesizați despre cazuri de violență domestică. Aceștia le reamintesc cetățenilor că ordinul de protecție provizoriu emis de polițiști are aceeași forță ca și cel emis de către o instanță de judecată, iar încălcarea obligațiilor stabilite prin acesta constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE, Agent principal de poliție, TOLVAJ-MARIN NICOLETA

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.