ACTUALITATE 3 mai 2017

Orchestra de cameră „Liszt Ferenc” concertează la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1022 vizualizări

Pe 8 mai, în Sfântu Gheorghe va avea loc un eveniment muzical de amploare, Teatrul Tamási Áron urmând să găzduiască Orchestra de Cameră „Liszt Ferenc” din Budapesta.

Evenimentul muzical unic va avea loc pe data de 8 mai, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron. Programul conține concertul în Sol major pentru vioară și orchestră al lui Wolfgang Amadeus Mozart, Bartók Béla Divertimento și Liszt Ferenc Rapsodia Ungară Nr.2. Conducerea muzicală va fi realizată de violonistul Tfirst Péter, solistul va fi Fátyol Rudolf.

De mai mult de jumătate de secol, Orchestra de Cameră „Liszt Ferenc” joacă un rol important în viața muzicii clasice internaționale, fiind considerat pe bună dreptate unul dintre cei mai buni reprezentanți ai muzicii de cameră. Orchestra condusă din anul 2016 de Tfirst Péter concertează în cele mai renumite săli de concerte, pășind pe scenă alături de soliști de prima clasă.

Printre cele mai importante concerte pe care le-a susținut, menționăm concertele susținute în Concertgebouw-ul din Amsterdam, în Alte Oper din Frankfurt, Tonhalle din Dösseldorf, Musikverein din Viena, Victoria Hall din Geneva, a concertat chiar și în Beijing, în renumita sală de concerte a centrului de artă „National Centre for the Performing Arts”. Alături de orchestră au pășit pe scenă soliști ca Mischa Maisky, Emmanuel Pahud, Vagyim Gluzman, Alison Balsom, Fazyl Say, Rost Andrea sau Steven Isserlis. În 2016, albumul lansat la casa Deutsche Grammophon, în colaborare cu Rácz Ödön, s-a bucurat de apreciere unanimă în rândul criticilor internaționali.

Prețul biletului la concert este de 15 lei și poate fi cumpărat de la Biroul de Evenimente Culturale (Piața Libertății nr.1).

(Biroul de Imagine al Primăriei)

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.