ACTUALITATE 24 februarie 2013

Orbán Barra Gábor a făcut senzație la „Românii au talent”

de Monica Vrânceanu | 115 vizualizări

Tânărul sportiv caută un sponsor care să-l susțină în performanță

Gábor a trecut în faza următoare a concursului cu susţinerea întregului juriu

 

Campionul național la bike-trial, Orbán Barra Gábor din Sfântu Gheorghe, a ajuns în fața juriului de la show-ul „Românii au talent” de la Pro TV. Tânărul de numai 23 de ani, pe care mulți dintre noi îl vedem antrenându-se pe cele mai abrupte trepte și ziduri din oraș, a oferit un spectacol impresionant, care a ținut juriul cu sufletul la gură și i-a făcut pe toți cei prezenți să exclame admirativ la final.

Orbán Barra Gábor a intrat în scena de la „Românii au talent” pe bicicleta sa, relaxat și cu zâmbetul pe buze și dacă la început cei din juriu îl priveau oarecum nedumeriți ori cu teamă, pe măsură de numărul tânărului din Sfântu Gheorghe a avansat, a cucerit juriul și întreaga audiență. Gábor nu doar că a sărit cu bicicleta peste decorurile special aduse în acest sens, dar a oferit și o mică demonstrație de îndemânare complexă, atunci când a sărit într-o roată, la distanță milimetrică de prietena sa.

Trei de „Da” din partea juriului

Andra, Mihai Petre și Andi Moisescu l-au felicitat pe tânărul din Sfântu Gheorghe, apreciind atât demonstrația sa de bike-trial cât și stăpânirea de sine și atitudinea relaxată a acestuia. Astfel, Orbán Barra Gábor a trecut mai departe în etapa următoare a concursului, cu susținerea totală a juriului. Peste șapte milioane de români au urmărit vineri seară „Românii au talent”, iar Orbán Barra Gábor a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai apreciați concurenți.

„Nu am avut mari emoții la preselecție, fiind convins că mă voi califica. Probabil că e vorba despre experiența pe care o am deja, ca participant la foarte multe competiții naționale și internaționale de acest gen”, ne-a declarat Gábor.

Popularizează un sport privit încă precum o joacă

Sportivul spune că intenția cu care s-a dus la „Românii au talent” nu a fost de a câștiga neapărat, ci mai ales de a face cunoscut sportul pe care îl practică, un sport deosebit care se bucură de multă atenție în alte țări, dar care este privit încă precum o joacă în România.  Tânărul se află permanent în căutare de sponsori care să îl susțină astfel încât să poată participa la competiții și spune că după apariția de la „Românii au talent” a fost deja contactat de firme și oameni de afaceri care i-au oferit sprijinul, impresionați de prestația sa. Cu toate acestea, ceea ce ar avea cel mai mult nevoie tânărul sportiv întârzie să apară: un contract cu o firmă mare, de genul celor care sponsorizează mai mulți sportivi în mod constant; se pare că există un sistem bine pus la punct, prin care firme de acest gen angajează sportivii cu carte de muncă, astfel încât aceștia pot lucra serios și obține rezultate fără a mai fi nevoiți să își facă griji legate de traiul de zi cu zi.

„Trebuie un astfel de contract, cu carte de muncă, pentru ca eu să pot trăi din ce fac. Până acum am obținut diverse sponsorizări, dar am nevoie de ceva sigur și constant, astfel încât să mă pot antrena, să pot lucra serios. Din păcate, în România acest sport nu e privit serios, lumea îl consideră o joacă și toate rezultatele pe care le-am obținut în competiții nu au fost susținute înainte cu suport din partea cuiva, doar din ce am reușit să strâng prin sponsorizări”, a explicat Gábor.

Vrea să ajungă la Campionatele Mondiale

Tânărul, care a obținut numeroase premii în competiții sportive, urmează să participe la mijlocul lunii martie la prima competiție româno-maghiară de bike-trial, care se va desfășura în Ungaria, pe un teren cu pietre și bolovani. Însă cea mai mare dorință a lui Gabor este să ajungă în toamnă la Campionatul Mondial, care va avea loc în Africa de Nord - și dacă Ungaria nu e așa departe și se va putea descurca din sponsorizările actuale și sprijinul familiei, nu la fel se mai pune problema și când vine vorba de Mondiale: acolo va avea nevoie de investiții serioase, pe care speră să le atragă inclusiv prin participarea la „Românii au talent”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.