ACTUALITATE 25 martie 2021

Orașul Covasna a intrat, oficial, în scenariul roșu

de Iulia Drăghici - Taraș | 1992 vizualizări

Cu o incidență COVID-19 de 3,46/1000, orașul Covasna intră din nou în scenariul roșu. Potrivit hotărârii 43, adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna, începând de vineri, 26 martie, la nivelul UAT-ului se impun o serie de măsuri suplimentare de prevenire a răspândire noului coronavirus.

Având în vedere rata incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 mai mare de 3/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, începând cu data de 26 martie 2021, pentru unitatea administrativ teritorială Covasna, pentru o perioada de 14 zile se aplică măsurile stabilite în HG nr 293/10.03.2021, transpusă în Hotărârea CJSU Covasna nr. 33/2021”, se arată în textul deciziei adoptate de CJSU.

Asta înseamnă că se închid restaurantele şi barurile la interior (terasele vor putea funcţiona), iar instituţiile de spectacole sau concerte vor înceta să funcţioneze cu prezenţă fizică a spectatorilor. De asemenea, activitatea cu publicul a sălilor de jocuri de noroc este interzisă.

În ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ, copiii din grădiniţe şi elevii claselor primare vor fi prezenţi fizic la ore, în timp ce elevii claselor V-VII şi IX-XI vor învăţa în sistem online. Cursurile pentru elevii din anii terminali se vor desfășura cu prezența fizică doar a jumătate din numărul total de elevi. 

„În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:

- toți preșcolarii și elevii din învățământul primar,

- elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale”, arată Ministerul Educației și Cercetării.

Hotărârea CJSU poate fi citită AICI.

Este de precizat și că datele DSP Covasna de miercuri indicau aici o incidență de 2,64, iar cu o zi mai târziu, aceeași sursă arată 3,46/1000.

Din 23 martie, și Sfântu Gheorghe și comunele Bixad, Comandău, Dobârlău și Moacșa sunt în scenariul roșu.

La nivel de județ, incidența COVID a ajuns joi de 1,90/1000 de locuitori.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.