ACTUALITATE 22 martie 2021

Sfântu Gheorghe și patru comune covăsnene intră oficial în scenariul roşu al pandemiei

de Iulia Drăghici - Taraș | 8086 vizualizări

Autoritățile anunță că începând de marţi, 23 martie, se închid restaurantele şi barurile la interior, dar şi instituţiile de spectacole şi cinematograful

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna a adoptat luni, 22 martie, măsurile suplimentare de restricții, care se aplică începând de marți, în Sfântu Gheorghe, dar și în localitățile Bixad, Comandău, Dobârlău și Moacșa, unde incidența de răspândire a noului coronavirus a depășit 3/1000 de locuitori.

„Din păcate numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut constant în ultima perioadă inclusiv la Sfântu Gheorghe, fapt ce a dus la depăşirea ratei de incidenţă de 3 cazuri la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă intrarea Municipiului în scenariul roşu, o decizie oficială în acest sens fiind luată luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, începând de marţi, 23 martie, timp de cel puţin două săptămâni, se închid restaurantele şi barurile la interior (terasele vor putea funcţiona), iar instituţiile de spectacole sau concerte, precum şi Cinema Arta vor înceta să funcţioneze cu prezenţă fizică a spectatorilor. De asemenea, activitatea cu publicul a sălilor de jocuri de noroc este interzisă.

În ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ din Sfântu Gheorghe, copiii din grădiniţe şi elevii claselor primare vor fi prezenţi fizic la ore, în timp ce elevii claselor V-VII şi IX-XI vor învăţa în sistem online. Cursurile pentru elevii din anii terminali se vor desfășura cu prezență fizică doar a jumătate din numărul total de elevi, fiind vorba de revenirea la un scenariu hibrid”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sfântu Gheorghe.

Rata de incidenţă a cazurilor în Sfântu Gheorghe a ajuns luni la 3,09 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, fiind vorba despre 198 de cazuri active la nivelul oraşului în ultimele două săptămâni.

La Comandău incidența este 10,45 de cazuri la mia de locuitori, cu 10 îmbolnăviri înregistrate în ultimele 14 zile, Bixad, 3,51, cu șase cazuri, Moacșa, 3,18 cu patru cazuri și Dobârlău, 3,07 cu șapte cazuri, potrivit DSP Covasna. 

Hotărârea CJSU poate fi consultată AICI. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.