ACTUALITATE 21 ianuarie 2016

Opt echipe participă sâmbătă la „Cupa Unirii” de la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 156 vizualizări

Afis_Cupa Unirii_2016_v11Prima ediţie a competiţiei de fotbal-tenis „Cupa Unirii”, organizată la sala de sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului, va avea loc în 23 ianuarie. Opt echipe a câte patru participanţi fiecare se vor înfrunta în competiţia dedicată Zilei Unirii Principatelor Române. Organizatorii au făcut public şi programul orientativ după care se va desfăşura competiţia.

Cele opt echipe care vor participa sâmbătă la „Cupa Unirii” sunt reprezentante ale câtorva firme, asociaţii şi instituţii din oraşele Sfântu Gheorghe, Covasna şi Întorsura Buzăului.

Programul, care se poate modifica într-o mică măsură în funcţie de desfăşurarea meciurilor, va începe la ora 9. Organizatorii ne anunţă că până la 13,30 se vor desfăşura meciurile din faza grupelor, între orele 14 şi 15 vor avea loc jocurile în faza semifinalelor, de la ora 15,15 şi până la 16,15 se vor juca finalele, iar de la ora 16,30 va avea loc festivitatea de premiere.

„Cupa Unirii la Fotbal-tenis în sală este un proiect inedit pentru zona Depresiunii Întorsura Buzăului şi promovează tenisul de picior în rândul copiilor, tinerilor şi adulţilor, ca activitate sportivă de petrecere a timpului liber cu beneficii asupra sănătăţii, indiferent de vârstă”, declară organizatorii.

Aceştia spun că acest proiect sportiv „este dedicat evenimentelor istorice de la 24 ianuarie 1859. Prin alegerea ca domnitor al Ţărilor Române a lui Alexandru Ioan Cuza s-a înfăptuit o etapă majoră în procesul deschiderii naţiunii române către modernitate şi către o evoluţie în acord cu noul spirit al Europei”. În sala de sport vor fi expuse câteva fotografii reprezentative Zilei Unirii.

„Tenis cu piciorul se practica şi mai demult şi va fi o ocazie bună să ne reamintim. Sunt convins că o să fie ceva deosebit, ceva frumos”, ne-a declarat Constantin Iagăr, preşedintele A.S. Ciucaş din Întorsura Buzăului.

„Cupa Unirii” este este organizată de Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Asociaţia Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” din Covasna şi Primăria Întorsura Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.