ACTUALITATE 24 februarie 2016

Operaţia Mariei Darocz a reuşit, urmează recuperarea

de Iulia Drăghici - Taraș | 408 vizualizări

Maria Darocz, fetiţa în vârstă de trei ani din Ozun, operată săptămâna trecută pentru luxația de șold congenitală bilaterală de care suferea, a venit pentru câteva zile acasă. Potrivit medicilor, intervenţia chirurgicală a ieşit perfect, cu toate acestea însă, lupta micuţei Maria continuă pentru că urmează tratamentele de recuperare.

„Operaţia a durat două ore şi jumătate, trei. La ieşire din operaţie medicul a spus că din punctul lui de vedere operaţia a ieşit perfect. Acum aşteptăm rezultatele. Va rămâne 6 săptămâni în ghips. Deocamdată încă nu pot să spun că e bine pentru că e imobilizată, stă doar cu faţa în sus şi e agitată”, ne-a spus mama Mariei.

„La noapte o să plecăm iar la Bucureşti. Trebuie să îi schimbe pansamentul. Am venit acasă doar pentru două zile, să nu stăm acolo să plătim mai mult. Mâine venim iar acasă. După calculele medicilor, cam în 31 martie o să îi dăm ghipsul jos. După încă două-trei săptămâni după ce se dă ghipsul jos, vom începe recuperarea la Gura Ocniţei”, a mai spus aceasta.

Păpuşa Teea a ajuns la noul domiciliu

Marţi, şi păpuşa handmade Teea, marca Mălina Dolls, realizată de Oana Mălina Negrea, a ajuns la noul său domiciliu din Târgu Secuiesc.

Kèsz Zsuzsànna a câştigat licitaţia umanitară cu suma de 600 de lei, bani care au fost viraţi pentru operaţia Mariei. Zsuzsànna nu a putut să intre personal în posesia păpuşii Teea pentru că lucrează de circa 3 ani în Germania. Totuşi, mama ei, Erzsebet Lengyel din Târgu Secuiesc, ne-a spus că fiica sa este la rândul ei mamă: „Nepoţica mea este cât păpuşa aceasta”. Potrivit mamei, empatia şi ajutorarea semenilor sunt valori importante pentru familia în care a fost crescută Kèsz Zsuzsànna.

Maria Darocz februarie 2016 papusa Teea

Drumul până la vindecarea completă este încă lung

Mama Mariei Darocz a ţinut să îşi exprime şi prin intermediul presei aprecierea faţă de persoanele care au donat bani pentru cazul fiicei sale. „Le mulţumesc din suflet tuturor care ne-au ajutat, tuturor oamenilor din judeţ care au fost alături de noi. Fără ajutorul lor nu ne descurcam”.

Chiar dacă operaţia a trecut cu bine, drumul până la vindecare e lung și presupune multe alte cheltuieli. De aceea cei care doresc să o sprijine pe micuţa Maria în tratamentele sale de recuperare pot dona în continuare orice sumă, folosind unul din conturile disponibile pentru această cauză. Astfel, persoanele fizice pot depune sumele cu care vor să contribuie în contul RO87 CECE C001 9463 2489 4811, deschis de mama fetei, Daniela Bradu Darocz. La rândul lor, persoanele juridice care au aceeași intenție pot folosi fie contul deschis de Crucea Roșie cu scopul de a strânge bani pentru Maria, respectiv RO55RNCB0124038020540039, fie pe cel deschis de Asociația pentru Comunitate (APC) în același scop: RO53BTRL01501205455817XX.

Donatorii trebuie să aibă în vedere faptul că la Crucea Roșie se strâng bani pentru mai multe cauze. De aceea, la depunerea banilor în cont, este foarte important să se facă precizarea „bani pentru operația Mariei Darocz din Ozun”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.