ACTUALITATE 13 martie 2013

ONG-urile vor acces la modul de evaluare a proiectelor culturale

de Monica Vrânceanu | 61 vizualizări

Fundaţia Comunitară Covasna consideră că evaluarea proiectelor culturale depuse spre finanţare la Primăria Sfântu Gheorghe nu este întotdeauna cea mai corectă şi că este nevoie de o reformare a tacticii de evaluare a acestora.

Preşedintele Fundaţiei, Furus Levente, ne-a declarat că se doreşte o regândire asupra modului de evaluare şi acordare a banilor publici către aceste proiecte, drept pentru care vor solicita acest lucru Primăriei.

Considerăm că Primăria nu face întotdeauna o evaluare corectă a acestor proiecte, deoarece procesul nu este unul transparent. Dorim o reformare a modului de evaluare şi cerem acest lucru în virtutea faptului că banii vin inclusiv din impozitele şi taxele pe care le plătim cu toţii, ca cetăţeni ai acestui oraş”, a spus Furus Levente.

Pentru a ajuta Primăria să îmbunătăţească procesul de evaluare, Fundaţia Comunitară Covasna este dispusă să ofere sprijin logistic şi uman în acest sens.

Modul de finanţare a proiectelor culturale şi de tineret a fost deja contestat în mod oficial de Asociaţia Ecou, însă există mai multe ONG-uri care consideră că fondurile au fost distribuite ilogic şi pe unele activităţi fie inutile, fie chiar hazlii. De exemplu, este de notorietate faptul că Primăria a considerat oportun să finanţeze cub 1.000 de lei un proiect al Uniunii Cercetaşilor Maghiari din România, care presupune „Organizarea unor evenimente constând în încondeierea ouălor de Paşte şi în mângâierea mieilor şi iepurilor”; astfel, mângâierea mieilor şi iepurilor a primit o finanţare de 1.000 de lei, în vreme ce programe complexe şi activităţi cu tradiţie au primit finanţări de doar 500 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.