ACTUALITATE 17 decembrie 2008

Omorât pentru bani

de Covasna Media | 412 vizualizări

Duminică după-amiază, la uşa lui P.I. de 83 de ani, din Covasna sună doi tineri vecini. Cunoscându-i dinainte, bătrânul îi lasă să intre în casă. Ceea ce urmează este o scenă de coşmar în care cei doi fraţi B.E şi B.Z în vârstă de 18 ani şi de 26 ani, îl atacă pe omul neputincios şi-l obligă să le dezvăluie locul în care îşi ţinea banii.

Pun mâna pe averea bătrânului –10 milioane de lei vechi –, dar îi aplică lovituri repetate care îi cauzează o stare gravă. Cei doi realizeazează că bătrânul ar putea fi pe moarte şi în loc să-l salveze, agresorii încearcă – conform declaraţiei fiului victimei - să dea foc casei apropiind reşoul de perdeaua din bucătărie.

Deşi tot scandalul s-a petrecut dupăamiaza, nimeni n-a interveit. Vecinii au bănuit că bătrânul se ceartă cu fiul său şi n-au vrut să se bage. Victima a fost găsită în viaţă, întâmplător, de un prieten de-al fiului venit în vizită.

O vecină spune că a auzit zgomote din apartament, dar a crezut că e doar o ceartă cu fiul lui. „E adevărat că zgomotele s-au înteţit şi s-au auzit bufnituri. Mi-a fost şi frică, l-am chemat pe nepotul meu acasă, dar el mi-a zis că e mai bine să nu mă bag” a mai spus vecina. Făptaşii au fost prinşi rapid şi au recunoscut că l-au bătut pe bătrân pentru a mai obţine bani pentru alcool. De altfel, chiar tatăl agresorilor a spus că fii lor au venit seara acasa cu pantalonii plini de sânge, iar după ei, la scurt timp a apărut şi poliţia care i-a înhăţat. Victima a fost internată în aceeaşi zi la secţia ATI a Spitalului din Sf.Gheorghe, unde a decedat însă a doua zi. Potrivit constatărilor medicale şi a concluziilor preliminare medico-legale, rezultă că victima prezenta multiple leziuni specifice unui politraumatism prin agresiune (fracturi costale, fractură piramidă nazală, fractură os occipital stâng, pneumotorax stâng), care au putut fi produse prin lovituri repetate cu corp dur, acestea ducând la decesul victimei.

Ambii inculpaţi au fost reţinuţi timp de 24 ore, iar Tribunalul Covasna a dispus arestarea lor preventivă pe o durată de 29 zile, constatând că lăsarea lor în libertate prezintă un pericol concret ridicat pentru ordinea publică. Inculpaţii nu au declarat recurs. Ambii riscă pedeapsa cu închisoare de la 15 la 25 de ani.

M.R.

Teme articol: bani crimă alcool
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.