ACTUALITATE 15 iunie 2016

„Olimpiada deşeurilor” şi-a ales câştigătorii

de Iulia Drăghici - Taraș | 1254 vizualizări

Peste 13.343 de kilograme de deşeuri echipamente electrice şi electronice, 609,52 de kilograme de baterii uzate şi 128,28 de kilograme de tuburi fluorescente au fost colectate prin intermediul concursului de reciclare „Olimpiada deşeurilor”, la care au participat 28 de şcoli judeţ. Programul, care s-a aflat la prima ediţie în judeţul Covasna, s-a desfăşurat în perioada 15 februarie – 10 iunie.

„Am încheiat o campanie cu rezultate deosebit de bune. Se vede că munca în echipă generează multe lucruri deosebite. Faptul că în câteva luni de zile am putut colecta o cantitate aşa de mare de deşeuri, arată implicarea dumneavoastră în această activitate. Răsplata va fi pe măsură. În continuare Agenţia pentru Protecţia Mediului va fi deschisă pentru asemenea colaborări”, a spus directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Gheorghe Neagu, miercuri, la festivitatea de premiere a „olimpicilor”.

Olimpiada deseurilor (2)

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Zagoni Imola s-a arătat încântată de rezultatele „Olimpiadei deşeurilor” şi a propus organizarea de activităţi educative în domeniul mediului şi reciclării chiar în rândul copiilor de grădiniţă. „Noi, dascălii, trebuie să conştientizăm că  în educaţia copiilor noştri este la fel de importantă latura non-formală, cât şi cea formală. În unele cazuri, educaţia non-formală trezeşte mai mult interesul elevilor. Prin implicarea în astfel de activităţi putem dezvolta în rândul elevilor atitudini responsabile, pozitive faţă de mediul înconjurător. Educaţia pentru mediu trebuie începută chiar din primele zile de grădiniţă deoarece copiii noştri trebuie să conştientizeze faptul că un mediu curat înseamnă un mediu sănătos. Consider că acest proiect a fost relevant pentru sloganul „Gândeşte global şi acţionează local”. Mulţumim partenerilor, cadrelor didactice şi elevilor care s-au implicat în proiect”.

„Vă felicit copii! Aţi fost la înălţime. S-au adunat peste 600 de kilograme de baterii, ceea ce înseamnă că este mai mult decât s-a colectat în tot anul trecut. (...) Vă doresc o vacanţă de vară distractivă, dar nu uitaţi că anul viitor concursul continuă. Puneţi deoparte bateriile, lămpile şi deşeurile de aparate electrice şi electronice”, a spus directorul Tega, Tóth-Birtan Csaba.

Premii şi câştigători

Elevii care au colectat peste 20 de kilograme de baterii pe clasă sau peste 300 de kilograme de deşeuri electrice şi electronice pe clasă au câştigat câte un kit al micului ecologist. Clasa care a colectat cea mai mare cantitate de deşeuri de baterii şi acumulatori a câştigat o excursie, iar profesorul care a coordonat această clasă a câştigat un aparat de fotografiat performant.

La categoria de colectare de baterii, premiul I a fost ocupat de clasa III A de la Colegiul „Székely Mikó”( 173,8 kg) , locul II –clasa II A de la aceeaşi şcoală (98,15 kg), locul III – clasa II B, tot de la „Székely Mikó” (87,25 kg). În ceea ce priveşte categoria DEEE-urilor (deşeuri din echipamente electronice şi electrocasnice), pe locul I s-a poziţionat echipa clasei II B de la „Székely Mikó” (2784,4 kg), locul II – clasa II A de la „Székely Mikó” (1954,2kg) şi locul III – clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Benko Jozsef” din Brăduţ (1840,7 kg). La tuburi, premiul special a fost obţinut de clasa a VII A de la Şcoala Gimnazială Bartha Karoly – Boroşneu (66 kg).

Campania a fost organizată de CCR Logistics Systems RO S.R.L. şi CCR Rebat RO S.R.L, în pareneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna şi S.C. Tega S.A.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.