ACTUALITATE 7 septembrie 2016

Oláh Attila, mesaj de la Rio de Janeiro: „O să dau tot ce pot”

de Iulia Drăghici - Taraș | 414 vizualizări

Paraciclistul covăsnean Oláh Attila, din Târgu Secuiesc, a ajuns în urmă cu câteva zile în satul olimpic de la Rio de Janeiro şi se pregăteşte de ediţia 2016 a Jocurilor Paralimpice. Ceremonia de deschidere a evenimentului s-a desfăşurat miercuri, de la ora locală 18,15, respectiv joi, la 00,15, ora României.

În 10 septembrie, Oláh Attila va avea prima probă de concurs, cea de un kilometru contratimp (oa 22,30 ora României). Următoarele vor fi în 14 septembrie, proba de 20 de kilometri contratimp la şosea (ora 14 ora României) şi pe 16 septembrie proba de fond de 71,1 kilometri (ora 15,30 ora României).

Cu câteva zile înainte să plece spre Rio, Attila a fost internat în spital din cauza unor dureri la picior, iar potrivit postărilor de pe Facebook, doctorii i-au recomandat să nu exagereze cu antrenamentele.

„Chiar dacă acum nu sunt prea bine, o să încerc să fiu bine până la primul concurs. O să dau tot ce pot. Le mulţumesc pentru tot celor care mă ajută, mă urmăresc şi mă încurajează”, a declarat miercuri, pentru „Observatorul de Covasna”, Oláh Attila.

Prin această participare la una dintre cele mai importante competiţii din lume, covăsneanul în vârstă de 27 de ani, care poartă orteză la piciorul stâng încă din copilărie pentru că membrul nu este dezvoltat normal, îşi îndeplineşte cel mai mare vis al său. Alături de covăsnean, din echipa României la paraciclism mai face parte şi singurul campion paralimpic al ţării, Eduard Novak, ambii fiind colegi de echipă la Tuşnad Cycling Team.Olah Attila - Rio 2016 (2)

„Mi-aş dori ca prezenţa mea şi a celorlalţi sportivi români la Jocurile Paralimpice de la Rio să schimbe imaginea acestui fenomen în România. La ediţia din 2012 de la Londra, audienţa competiţiei a fost de 3,8 miliarde de oameni şi s-au vândut 2,8 milioane de bilete. Sunt cifre care spun multe despre ce fenomen social pe plan mondial este mişcarea paralimpică!”, a scris Novak pe Facebook.

A 15-a ediţie a Jocurilor Paralimpice are loc în perioada 7-18 septembrie 2016 la Rio de Janeiro, Brazilia. Aceasta este cea mai importantă competiție sportivă pentru persoanele cu dizabilități, la care vor participa peste 4.350 de sportivi din 176 de țări.

Reprezentativa României la Rio de Janeiro este cea mai numeroasă din istoria sportului paralimpic din țara noastră, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD). Paracicliştii Novak Eduard şi Oláh Attila sunt colegi în reprezentativa României cu Florentina Hriscu (disc), Florin Cojoc (săritura la înălțime), Mihaela Lulea (canoe), Iulian Șerban (canoe), Alexandru Bologa (judo), Naomi Ciorap (înot), Samuel Ciorap (înot), Dacian Makszin (tenis de masă) și Bobi Simion (tenis de masă).

Sursă foto: Facebook – Oláh Attila Parakerékpáros

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Pui de Dac, 12 septembrie 2016
Prima cursa s-a încheiat, locul 26. Nu e rău, aşa ca de prima participare. Aşteptăm şi celelalte curse. Succes!
Pui de Dac, 8 septembrie 2016
Mult succes şi fi tare! La CT nu pleca tare din prima, iar la fond nu pleca în evadare, stai pe lângă cei buni, nu sta în vânt. Dar astea le cunoşti bine! ;)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.