ACTUALITATE 20 septembrie 2016

Oláh Attila, concluzii după Jocurile Paralimpice de la Rio

de Iulia Drăghici - Taraș | 197 vizualizări

Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro s-au încheiat, iar covăsneanul Oláh Attila, unul dintre cei doi reprezentanţi ai României la paraciclism, se întoarce acasă după ce şi-a adus la îndeplinire cel mai mare vis al său, prin participarea la cea mai importantă competiţie sportivă pentru persoanele cu dizabilități. Aflat la prima participare la un concurs de o asemenea anvergură, Attila a reuşit să finalizeze toate cele trei probe la care s-a înscris, la ultima dintre acestea reuşind chiar şi un rezultat notabil.

„Sunt foarte bucuros că mi-am împlinit visul de a participa la Jocurile Paraolimpice din Rio. Acest lucru a fost posibil fiindcă timp de 6 ani am muncit din greu ca să pot concura la această competiție. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine și au urmărit concursurile cu entuziasm. Mulțumesc sponsorilor care mi-au dat posibilitatea de a ajunge aici. Sunt mândru că am avut atâta susținători”, a declarat Oláh Attila pentru „Observatorul de Covasna”.

Rezultate şi cea mai dificilă probă

Rezultatele sportivului din Târgu Secuiesc la a 15-a ediţie a Jocurile Paraolimpice sunt: locul 29/29 la proba de un kilometru contratimp, desfăşurată în 10 septembrie, locul 14/15 la proba de 20 de kilometri contratimp din 14 septembrie şi locul 29/40 la proba de 71 kilometri fond, susţinută în 16 septembrie. La ultima probă, din cei 40 de participanţi aliniaţi la start, 9 au abandonat cursa.

Dintre toate cele trei, Attila spune că cea mai dificilă a fost proba de 71 de kilometri. „Cel mai greu concurs a fost de 71 km, deoarece nu m-am putut antrena din cauza stării de sănătate precare pe care am avut-o înainte de a merge la Rio. M-a surprins și viteza pe care au dictat-o unii concurenți. Terenul a fost foarte dificil, din cauza vântului care a adus și umiditate dinspre ocean astfel și asfaltul a fost umed. Mai mult, drumul a avut și o pantă mare. Totuși am putut termina concursul, obținând și un rezultat bun”, a explicat tânărul în vârstă de 27 de ani.

Jocurile Paraolimpice s-au desfăşurat în perioada 7-18 septembrie 2016 la Rio de Janeiro, Brazilia. Circa 4.350 de sportivi din 160 de țări s-au întrecut în 23 de sporturi.

Următoarea ţintă: Tokyo 2020

Lupta lui Oláh Attila pentru visele sale nu se opreşte aici. Acesta ne-a dezvăluit că nu va zăbovi prea mult, urmând a începe cât de curând antrenamentele pentru viitoarea aventură: Tokyo 2020. „Urmează o pauză de odihnă de două săptămâni, după care împreună cu antrenorul vom discuta viitoarele antrenamente care să mă ducă la Jocurile Paraolimpice de la Tokyo din 2020”, a dezvăluit acesta.

Oláh Attila poartă orteză la piciorul stâng încă din copilărie din cauză că îi lipseşte genunchiul ca urmare a unei malformaţii dobândite la naştere. Participarea acestuia la cea mai importantă competiţie sportivă din lume adresată persoanelor cu dizabilități este exemplul clar că niciun vis nu este prea mare şi că prin muncă şi dăruire acestea chiar pot deveni realitate. Şi chiar dacă nu a fost pe podium la Jocurile Paraolimpice de la Rio, pentru comunitatea din judeţul Covasna Attila este un campion redutabil pentru că ne învaţă prin experienţa sa că atitudinea şi iubirea pentru viaţă sunt cele mai importante arme ale unui învingător.

Teme articol: olah roi jocuri paralimpice
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.