ACTUALITATE 11 mai 2014

Ofiţer de poliţie judiciară, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

de Agerpres | 120 vizualizări

Un ofiţer din cadrul Poliţiei staţiunii Covasna, Nicolae Stănescu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în stare de arest preventiv, pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, inculpatul Nicolae Stănescu, în calitate de comisar şef de poliţie judiciară, ar fi pretins şi primit în două tranşe suma de 600 de lei de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru comiterea unei infracţiuni la legislaţia rutieră, promiţându-i că va fi absolvit de vină sau va primi o sancţiune mai uşoară.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, se arată că, în luna aprilie, Nicolae Stănescu a primit din partea persoanei cercetate, care l-a denunţat ulterior, suma de 500 de lei, conform înţelegerii prealabile, banii fiind găsiţi asupra sa de către organele judiciare care l-au prins în flagrant.

Din cercetări a rezultat că poliţistul i-ar mai fi cerut bani denunţătorului la sfârşitul lunii februarie pentru soluţionarea aceluiaşi dosar penal.

„În luna februarie 2014, inculpatul l-ar fi chemat pentru audiere, dar, ajuns în sediul poliţiei, inculpatul l-a invitat la un bar din localitate, unde i-ar fi dat asigurări că va conduce dosarul astfel încât să nu fie sancţionat, iar dacă se va ajunge totuşi la o sancţiune aceasta să fie cu suspendare. Inculpatul Stănescu Nicolae a făcut apoi referire la salariile mici ale poliţiştilor, iar la ieşirea din bar i-a cerut denunţătorului să îi procure 30 litri de motorină pentru maşina proprie sau să îi remită contravaloarea acestei cantităţi de carburant. Întrucât nu avea bani asupra sa, denunţătorul s-a deplasat la maşină, pe care a parcat-o apoi în dreptul maşinii inculpatului (care a constatat astfel în mod direct că denunţătorul conduce fără permis, dar nu a luat vreo măsură), iar acesta a deschis portiera şi a luat de pe banchetă bancnota de 100 lei”, se arată în comunicatul de presă.

Cazul a fost instrumentat cu sprijinul SRI şi DGA, iar dosarul a fost trimis spre judecată Tribunalului Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.