ACTUALITATE 28 martie 2020

OFICIAL: Peste 90 de covăsneni sunt în carantină

de Iulia Drăghici - Taraș | 1276 vizualizări

Peste 90 de persoane din județul Covasna se află în carantină instituționalizată, iar alte 3118 persoane sunt în izolare la domiciliu, arată statistica oficială de sâmbătă, 28 martie, potrivit datelor furnizate de Prefectura Covasna. În ultimele 24 de ore s-au dat  103 amenzi celor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 162.700 lei.

„Până în acest moment, la nivelul județului nostru se află în carantină instituționalizată 91 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 3118  persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat, 2 persoane, datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din perioada de carantină și 44 de persoane au ieșit din autoizolare”, arată Prefectura. 

În ceea ce privește valoarea amenzilor date pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, aceasta a crescut, de la 115.350 de lei, cât a fost vineri, la 162.700 de lei. 

„În ultimele 24 de ore, polițiștii covăsneni au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 146.300 lei. Și jandarmii covăsneni, în ultimele 24 de ore, au aplicat 18 sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 16.500 lei. Dintre sancțiunile contravenționale menționate mai sus, un nr.de 103 au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 162.700 lei”, transmite aceeași sursă. 

Statistica oficială de vineri arăta că în carantină erau 66 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus), iar alte 3074  persoane erau în izolare la domiciliu.

Sursa: Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.