ACTUALITATE 26 decembrie 2020

OFICIAL! Incidența cazurilor de COVID-19 în județ este de sub 1/1.000

de Iulia Drăghici - Taraș | 1913 vizualizări

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna, furnizate de Prefectură, în prima zi de Crăciun, vineri, 25 decembrie, s-a înregistrat o primă scădere la sub un caz la mia de locuitori a incidenței cazurilor de COVID-19 în județul Covasna, mai exact 0,98/1.000 de locuitori. Conform aceleași surse, sâmbătă, 26 decembrie, incidența cazurilor a continuat să scadă și a ajuns la 0,89/1.000 de locuitori.

Scăderea ratei de infectare se datorează și faptului că, în județul Covasna, în ultimele 24 de ore, nu a fost efectuat nici un test pentru depistarea virusului SARS-COV-2, după cum reiese din datele oficiale la nivel de județ. Totuși, au fost raportate 19 cazuri noi, cel mai probabil din testări efectuate în laboratoarele din alte județe. 

Pe 25 decembrie au fost înregistrate 8 cazuri noi. La nivel județean au fost atunci raportate 44 de teste, conform informațiilor furnizate de Prefectură.

Cel mai recent comunicat de presă al autorităților, de sâmbătă, 26 decembrie, arată că în județ sunt 352 de cazuri active, deoarece de la începutul pandemiei la nivel județean au fost confirmate 4.929 de persoane infectate, dintre care 4.422 au fost vindecate, iar 155 au decedat.

Conform aceleași surse, 850 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-COV-2, se află în carantină la domiciliu ori la locația declarată, sub supraveghere medicală.

Datele oficiale mai arată și că în continuare sunt încă 5 localități covăsnene unde rata de răspândire a coronavirusului, în ultimele 14 zile, fără focare, depășește 3/1.000 de locuitori. Aceste localități sunt: Ariușd, Bita, Dobolii de Jos, Lunga și Lutoasa.

În cazul localității Lunga, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna a decis, prin Hotărârea cu numărul 93, dată pe 24 decembrie, impunerea unor noi restricții, pentru o perioadă de 14 zile, după ce incidența COVID-19 a depășit 3/1.000 de locuitori.

În toate localitățile covăsnene trebuie respectate diferite reguli, unele valabile la nivel național, altele în funcție de incidența din fiecare localitate. Astfel, Hotărârea cu numărul 86 a CJSU Covasna, prevede, prin anexa acesteia, care sunt regulile ce se impun în funcție de incidența cazurilor din fiecare zonă covăsneană. Aici este specificată din nou obligativitatea purtării măștii în spațiile publice și că „organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/localități este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Totodată, autoritățile arată și că în 13 localități din județ incidența cumulată în ultimele 14 zile, fără focare, este între 1,5-3/1.000, iar altele 26 au o rată de infectare în ultimele 14 zile, fără focare, de sub 1,5/1.000 de locuitori.

Vestea bună este că 81 de localități din județ nu au nici un caz pozitiv de COVID-19.

Sursa foto: loopcayman.com

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.