ACTUALITATE 26 septembrie 2019

Octogenar tâlhărit la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2800 vizualizări

Oamenii legii au identificat și arestat vinovatul

O persoană în vârstă de 81 de ani a fost marți victima unei tâlhării, petrecută în plină zi pe o stradă din Sfântu Gheorghe. Octogenarul a fost împins de la spate, iar în urma căzăturii s-a ales cu lovituri în zona feței și a antebrațului drept. Mai mult, a rămas și fără portofel și s-a ales cu o pagubă de 800 de lei. Vinovată de faptă ar fi o femeie, aflată acum în arest.

„Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe din data de 25.09.2019 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata R. Ilona pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

S-a reţinut că, în data de 24.09.2019, în jurul orei 15 :00, inculpata a urmărit  persoana vătămată în vârstă de 81 de ani după ce aceasta a ieşit dintr-un local şi se deplasa spre domiciliul său. Când a ajuns pe strada Vasile Goldiş din mun. Sf. Gheorghe, inculpata a împins victima de la spate, iar aceasta s-a dezechilibrat şi a căzut pe trotuar cu faţa în jos, lovindu-se în zona feţei şi a antebraţului drept. În aceste împrejurări, inculpata i-a sustras victimei portofelul aflat în buzunarul din spate al pantalonilor şi din interior a luat suma de 800 lei, potrivit declaraţiei persoanei vătămate.

În data de 26.09.2019 Judecătoria Sf. Gheorghe a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe şi a emis mandatul de arestare preventivă a inculpatei R. Ilona pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, arată un comunicat de presă al Parchetului.  

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe continuă cercetările în cauză.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.