ACTUALITATE 4 septembrie 2014

Obiectivul PSD Covasna la prezidenţiale – cel puţin 50% din electoratul românesc

de Agerpres | 88 vizualizări

Obiectivul filialei PSD Covasna la alegerile prezidenţiale din toamnă este de a obţine în primul tur cel puţin 50% din voturile electoratului românesc din judeţ, a declarat joi, liderul organizaţiei, deputatul Horia Grama.

Parlamentarul covăsnean a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că niciunul dintre partidele româneşti nu poate concura în mod real cu UDMR în judeţul Covasna, unde majoritatea locuitorilor sunt de etnie maghiară şi votanţi fideli ai Uniunii, dar PSD va încerca să obţină în primul tur al alegerilor prezidenţiale cel puţin 50% din totalul voturilor electoratului de naţionalitate română.

„Ne propunem în primul tur să luăm minim 10% din totalul voturilor la nivel de judeţ şi cel puţin 50% din voturile electoratului românesc. În turul al doilea ne propunem ca Victor Ponta să aibă peste 50% din totalul voturilor din judeţul Covasna”, a declarat Horia Grama.

Deputatul PSD a menţionat că este un „obiectiv realist” şi speră ca şi maghiarii să-l voteze pe Victor Ponta, arătând că premierul a fost cel care a susţinut în mod corect participarea UDMR la guvernare, iar acest lucru aduce beneficii şi comunităţii maghiare. Printre avantajele enumerate de el se numără banii de investiţii direcţionaţi de Guvern către judeţul Covasna.

„Prezenţa UDMR la guvernare este în folosul comunităţii maghiare, iar electoratul maghiar are toate motivele, spun eu, să-l voteze pe Victor Ponta pentru ce a făcut până acum şi ce va face pe viitor. (...) Şi în PSD au venit din spate alte generaţii, iar cu liderii pe care îi avem acum nu mai poate spune nimeni că suntem foşti comunişti sau foşti activişti. (...) Nu mai poate fi acuzat PSD că e un partid cripto-comunist”, a mai spus Horia Grama.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 5 septembrie 2014
Cata ipocrizie la Dl Grama asta in ce-i priveste pe UDMRistii aflati la guvernare....cand UDMR e la guvernare cu ceilalti Dl Grama asta tuna si fulgera contra UDMR si a partidelor cu care UDMR citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.