O nouă vizită în județ a jurnaliștilor și bloggerilor bucureșteni
Seria de mini-excursii informative, infotrip-uri, în județul Covasna pentru bloggerii și jurnaliștii din capitala țării a mai înregistrat un episod în perioada 21 – 23 iunie a.c.. Atunci, un grup de 14 personalități ale mediului online au făcut o vizită plaiurilor covăsnene.
Printre invitații autorităților județene în cea mai recentă excursie informativă s-au numărat de această dată: Anca Serea și soțul ei, muzicianul Adrian Sînă (http://www.voios.ro), Luminița Malanca (www.luminitamalanca.ro), Laura Antonov ( www.lachicboutique.ro), Bianca Sterie (www.alistmagazine.ro), Liana Popa (www.avetisiperoz.ro), Simona Stănescu (www.lipa-lipa.ro), Andrei Nourescu (http://nourescu.ro), Victor Kapra (http://www.victorkapra.ro) și Andreea Dociu – (https://www.youtube.com/channel/UCcits1x2QJhJppHvOsRjYbA).
Programul excursiei a cuprins Casa de Oaspeți al Prințului de Wales - Valea Zălanului, Muzeul Satului din Valea Zălanului, Muzeul Vieții Transilvănene aflat în incinta Castelului Kálnoky, Casa de Oaspeți a Contelui Kálnoky din Micloșoara, poteca apelor minerale din Bățanii Mici, Centrul Ecvestru din Vâlcele, Centrul de Băi din Belin, dar și zona orașului Sfântu Gheorghe, prin Expoziția cinegetică a Ținutului Secuiesc.
„Experiența a fost foarte surprinzătoare. Pentru mine a fost a doua oară când sunt în vizită în județ și chiar nu mă așteptam să fie atât de multe lucruri de văzut. Văzusem deja o parte anul trecut și chiar aveam emoții că o să văd din nou aceleași lucruri, dar nu s-a întâmplat asta. Aici natura este foarte frumoasă. Mi-a plăcut faptul că satele de aici sunt curate și îngrijite, iar asta înseamnă că oamenii sunt foarte gospodari”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” Simona Stănescu, realizatoarea blogului www.lipa-lipa.ro.
Și jurnalistul și bloggerul Adrian Nourescu ne-a spus că vizita în județul Covasna a fost una uimitoare, dar și că zona este una dintre cele mai frumoase din țară. „Eu sunt pentru prima dată în Covasna și chiar am rămas uimit de cât de frumoasă și nealterată s-a păstrat zona. Auzisem de mult că acest județ are ceva deosebit, dar nu apucasem să îl vizitez. Mi se pare că e una din cele mai frumoase zone din țară. Îmi place foarte mult cum cei care investesc aici au încercat să păstreze specificul zonei și tradițiile”, ne-a declarat realizatorul blogului www.nourescu.ro.
Programul excursiilor informative pentru jurnaliști și bloggeri a pornit în anul 2015, spun coordonatorii de la Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna.
„Ideea de bază a venit în urma faptului că turismul din județul Covasna nu a apărut în mass-media centrală în context pozitiv, iar potențialul turistic al acestui județ nu prea a avut ecou la nivel național. Din acest considerent am început să invităm pentru infotrip-uri de trei zile jurnaliști și bloggeri din București. Sunt grupuri de câte 13 – 15 persoane. În aceste 48 de ore cât stau ei în județul Covasna încercăm întotdeauna să le oferim un program foarte variat, arătându-le tot ce este de arătat în această zonă”, ne-a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Covasna și totodată președintele Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna,Grüman Róbert.
Experiențele bloggerilor și jurnaliștilor pe plaiurile covăsnene pot fi urmărite căutând cuvintele cheie #ViziteazăCovasna și #ȚinutulConacelor pe rețeaua de socializare Facebook.
Mai multe informații mai recentă excursie informativă adresată personalităților influente din mass-media și mediul online la nivel național vor fi disponibile în suplimentul de turism „Observatorul de Covasna” din luna iulie, care va fi distribuit împreună cu ziarul nostru.
Sursă foto: Kopacz Zsuzsa