ACTUALITATE 29 aprilie 2020

O nouă serie de acțiuni desfășurată de forțele de ordine pe raza județului Covasna

de Covasna Media | 16596 vizualizări

La sfârșitul săptămânii trecute polițiștii covăsneni împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J Covasna și Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov, polițiști locali precum și specialiști în domeniul silvic din cadrul Gărzii Forestiere Covasna și a ocoalelor silvice,, au desfășurat o serie de acțiuni în sistem integrat .

Scopul acțiunilor desfășurate a fost impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, prin verificarea modului de respectare a restricțiilor de circulație prevăzute de O.M. 3 și O.M. 4/2020, precum și combaterea faptelor antisociale.

Vineri, de 24 aprilie a.c., forțele de ordine au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Târgu Secuiesc si a comunelor arondate, la care au participat 35 de polițiștii ,15 jandarmi precum și specialiști în domeniul silvic din cadrul Gărzii Forestiere Covasna și a Ocolului Silvic Brețcu.

Forțele de ordine au legitimat 306 de persoane și au controlat 20 de vehicule, efectuând verificări la 5 unități comerciale.

În data de 25 aprilie a.c., forțele de ordine au acționat pe raza orașului Covasna și a comunelor arondate.

Cei 19 polițiști și 13 jandarmi angrenați în acțiune au legitimat 93 de persoane și au verificat 71de vehicule.

Duminică, 26 aprilie a.c., acțiunile forțelor de ordine au continuat, de data aceasta pe raza orașului Întorsura Buzăului precum și a comunelor arondate, acțiune la care au participat 29 polițiști și 13 jandarmi folosind un și câine de serviciu din cadrul Poliției Orașului Întorsura Buzăului.

În urma acțiunii au fost legitimate 84 de persoane, au fost controlate 71 de vehicule.

Acțiunile desfășurate de polițiști și jandarmi în perioada de referință, au condus la aplicarea a 58 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, în cuantum de 84.500 de lei.

Acțiunea forțelor de ordine nu s-a limitat doar la verificarea modului în care sunt respectate normele legale instituite în timpul stării de urgență.

Astfel, forțele de ordine au efectuat verificări și pentru depistarea și sancționarea altor fapte de natură contravențională și penală în toate domeniile de activitate ce se subscriu în sfera de competență a structurilor M.A.I. 

În acest sens, au fost aplicate 6 de sancțiuni pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, în valoare de  4205 de lei, 16 sancțiuni pentru  încălcarea unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice, în valoare de 8000 de lei și 2 sancțiuni pentru activități ilicite de producție, comerț sau prestări de servicii în valoare de 10.000 de lei.

Împreună cu specialiștii silvici, au fost desfășurate acțiuni și pentru verificarea activității operatorilor economici ce desfășoară operațiuni de transport al materialului lemnos, constatându-se 5 fapte contravenționale în acest domeniu de activitate, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 17.000 de lei.

De asemenea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii au constatat și săvârșirea unei infracțiuni la regimul silvic și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de arbori.

Acțiunile forțelor din aparatul de siguranță publică și apărare a țării vor continua cu o frecvență ridicată, atât în scopul protejării intereselor comunității și sănătății persoanelor, cât și a drepturilor acestora, activitățiile fiind axate pe impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență precum și pe depistarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională, pentru menținerea unui climat de ordine  și siguranță publică în județ.

(Sursa: IPJ Covasna, COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.