ACTUALITATE 14 martie 2023

O nouă campanie de donare de sânge, la Covasna

de David Leonard Bularca | 648 vizualizări

„Fii eroul covăsnean”, este îndemnul organizatorilor

O nouă campanie de donare de sânge va avea loc în orașul Covasna, săptămâna viitoare, miercuri, pe 22 martie, de la ora 8:00. Acțiunea este programată să se desfășoare în sala de sport a spitalului orășenesc, a anunțat doctorul Nicolae Enea. 

„22 martie 2023, ora 8:00, o nouă zi pentru donare de sânge! Campania de donare de sânge se va organiza în sala de sport a spitalului orășenesc, din str. Gabor Aron. Fii eroul covăsnean, salvează vieți”, este îndemnul organizatorilor. 

Cei care aleg să doneze sânge vor avea parte de o serie de beneficii, pe lângă cele legate de sănătate. 

„Ca de obicei, cei care donează vor beneficia de o zi liberă de la muncă, set de analize gratuit, tichet valoric, precum și facilitățile stabilite de către consiliul local orășenesc. Vă așteptăm”, se mai arată în mesajul publicat pe Facebook de doctorul Nicolae Enea. 

Cei care vor să doneze sânge o pot face și la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe, de pe strada Bánki Donát, numărul 15, în fiecare zi lucrătoare între orele 8:00-12:00.

Condițiile pentru a putea dona sunt următoarele: vârsta 18-60 ani; greutate minimă 60 kg; stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele 2 săptămâni); mic dejun și lichide (apă, ceai, cafea, lapte) servite înainte de donare (obligatoriu!); interzis consumul de băuturi alcoolice cu 48 ore înainte de donare; interzis fumatul cu 2 ore înainte și după donare.

Sursa foto: Nicolae Enea/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.