ACTUALITATE 5 decembrie 2011

O nouă bombă alimentară

de Covasna Media | 103 vizualizări

Aproape 400 kg de carne şi produse din carne expirate au fost descoperite la Baraolt.

Aproape 400 kg de carne şi produse din carne rezultate din tăieri clandestine, expirate şi fără acte de demnonstrare a provenienţei şi sănătăţii au găsit inspectorii DSVSA la singura carmangerie înregistrată din Baraolt.

Deşi unitatea a fost înregistrată la DSVSA, ea prelucra şi comercializa carne şi produse de provenienţă incertă şi nesigură pentru sănătatea consumatorului.

Proprietarii carmangeriei nu au putut demonstra provenienţa cărnii. Au declarat că ea provine parţial din tăieri clandestine, din porci proveniţi din gospodăriile particulare, fără nicio dovadă a efectuării examenului trichineloscopic.

O cantitate nesemnificativă de carne de porc a fost cumpărată de la o unitate autorizată din judeţ, dar ea era deja ieşită din termenul de garanţie. „Vă rog să nu confiscaţi şi această carne ieşită din termen. E păcat pentru ea. Nu o vând. Voi face din ea cârnaţi.” „Şi ce veţi face cu cârnaţii ?”  „Păi....” a fost discuţia cu unul dintre patroni.

Igiena din spaţiile de tranşare şi depozitare a fost sub orice critică.

Pentru deficienţele constatate şi periclitarea sănătăţii consumatorilor, întreaga cantitate a fost confiscată şi distrusă prin incinerare pe cheltuiala celor vinovaţi, s-a aplicat o amendă contravenţională şi s-a anulat autorizaţia de funcţionare a carmangeriei.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Baiazid, 6 decembrie 2011
In loc sa faca testele de laborator si sa constate daca acea carne mai era comestibila, desteptii au dustrus-o.Ca doar si asa se da prea multa carne la bonlavii din spitale,la batrinii fara sprijin si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.