ACTUALITATE 10 noiembrie 2013

O femeie din Târgu Secuiesc a fost înșelată prin metoda „Accidentul”

de Székely Emőke | 44 vizualizări

O bătrână din orașul breslelor a intrat în plasa unor infractori. Totul s-a petrecut miercuri seara, când femeia a fost sunată de o persoană care s-a recomandat a fi un polițist. Acesta i-a spus că fiica sa a produs un accident soldat cu victime, și i-a cerut bătrânei bonuri valorice de reîncărcare a unor cartele PrePay. În schimb, presupusul polițist i-a promis că va aranja lucrurile în așa fel încât să nu fie probleme. Femeia a cumpărat 10 bonuri valorice a 10 euro fiecare, și a dat codurile de reîncărcare prin telefon. Numai după ce a terminat discuția cu polițistul fals a sunat-o pe fiica sa și și-a dat seama că a fost înșelată.

Fiica femeii a fost cea care a reclamat fapta la poliție în cursul zilei de joi, iar oamenii legii îl caută pe autorul faptei pentru a-l trage la răspundere.

„Reamintim cetăţenilor faptul că în cazul producerii unui accident, poliţiştii nu solicită sume de bani în vederea „aranjării” situaţiei. De asemenea, dacă sunteţi contactaţi de persoane necunoscute care sub asemenea pretexte vă solicită sume de bani, nu daţi curs solicitării, ci contactaţi ruda care se presupune că a fost implicată în eveniment pentru a vedea dacă aspectele se confirmă. Totodată, ca măsură de precauţie, puneţi în vedere persoanelor vârstnice din familia dumneavoastă toate aceste aspecte, întrucât aceasta este categoria de populaţie care cade de cele mai multe ori în plasa escrocilor. În cazul în care sunteţi puşi într-o asemenea situaţie, anunţaţi de îndată fapta la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau prin apelul unic de urgenţă 112. Cu cât mai repede este făcută sesizarea, cu atât sunt sporite şansele ca infractorul să fie identificat şi tras la răspundere” – a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.