ACTUALITATE 20 mai 2022

O bufniță rănită a fost găsită la Sfântu Gheorghe și dusă la veterinar

de David Leonard Bularca | 1173 vizualizări

O bufniță cu o aripă ruptă a fost găsită marți în zona sediului Electrica, din Sfântu Gheorghe, de către un cetățean care a anunțat autoritățile. Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Covasna, împreună cu un reprezentant al Agenției pentru Protecția Mediului Covasna, au transportat pasărea la un medic veterinar.

„În cursul zilei de 17.05.2022 am fost informați de către un cetățean din Mun. Sf. Gheorghe că a găsit o bufniță (Strix uralensis) care are o aripă ruptă. Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Covasna, împreună cu un reprezentant al APM Covasna, s-au deplasat la fața locului, drept urmare bufnița a fost transportată la medicul veterinar pentru îngrijiri”, a anunțat Garda de Mediu Covasna printr-o postare pe Facebook. 

„Medicul veterinar a spus că speră să își revină, să vadă dacă mănâncă astea două, trei zile, că are aripa ruptă, i-a amputat aripa”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea. 

În funcție de starea de sănătate a bufniței, aceasta este posibil să rămână la medicul veterinar. 

„Medicul are dreptul să o țină, pentru că are cuști speciale, și o să o țină dânsul. Vedem ce se întâmplă în următoarele două, trei zile și o să ne anunțe medicul, atunci își va da seama concret”, a mai spus Lucian Cândea. 

Sursa foto: Garda de Mediu Covasna / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.