ACTUALITATE 28 martie 2017

O „armată” de specialişti, la a treia ediţie a Întâlnirii Contabililor

de Iulia Drăghici - Taraș | 734 vizualizări

Circa 100 de contabili, manageri sau oameni de afaceri din judeţul Covasna sunt aşteptaţi vineri, 31 martie, la a treia ediţie a Întâlnirii Contabililor din Ţinutul Secuiesc. Evenimentul, a cărui temă este „Fiscalitate redusă, întreprinderi eficiente”, va avea loc începând cu ora 8:30, la sediul Extensiei Universității Babeș-Bolyai din Sfântu Gheorghe.

Întâlnirea este organizată de Asociația Economiștilor Maghiari din România, Filiala Covasna, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Județului Covasna.

„Scopul evenimentului este realizarea schimbului de experienţe şi de informaţii dintre profesioniştii din domeniul contabil şi fiscal”, a declarat săptămâna trecut, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Economiştilor Maghiari din România, filiala Covasna, Laura Bogdan.

„Este un eveniment care a ajuns deja la a treia ediţie şi care are invitaţi de marcă. Pot să vă spun din propria experienţă, mergând prin ţară la diverse eveniment de acest gen, că noi avem o listă foarte bogată, cu nişte invitaţi care, de exemplu, vin din partea Ministerului de Finanţe. În foarte puţine locuri putem vedea o astfel de armată de specialişti. Prin cele două ediţii precedente am dovedit că această întâlnire este importantă, nu numai pentru contabilii din zonă, ci şi pentru managerii, administratorii sau oamenii care sunt implicaţi în afaceri”, a spus şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Edler András György, precizând totodată că tema evenimentului ţine mai degrabă de o serie de aspecte practice, mai mult decât strict partea de contabilitate.

„Am ales această temă mai ales pentru că începând cu anul 2017 în România avem un regim fiscal foarte bun pentru microîntreprinderi a căror arie s-a extins. (...) Dacă anul trecut am vorbit despre impozitele locale şi taxele pe clădiri, anul acesta avem noua lege cu impozitarea hotelurilor şi restaurantelor. Astfel că suntem foarte bucuroşi să o avem invitată pe doamna Georgeta Toma, care este directorul Direcției de Legislaţie, Impozite Directe, Impozit pe Profit din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Este foarte importantă prezenţa dânsei pentru că ea este cea care scrie normele de aplicare a legii impozitării hotelurilor şi restaurantelor. Acestea încă nu sunt definitivate, dar perioada de impozitare a început şi foarte puţini ştiu cum se va impozita, cum se va calcula şi ce se întâmplă cu noile microîntreprinderi”, explică vicepreşedintele CCI Covasna, Debreczeni László.

Pe lista de invitaţi se mai găsesc György Attila – Secretar de Stat la Ministerul Finanţelor Publice, Mariana Vizoli – expert în fiscalitate, colaborator cu firma Soter&Partners (până la 1 martie 2017 director general la Ministerul Finanțelor Publice, Direcția de legislație Cod fiscal și o scurtă perioadă de timp secretar de stat), Florin Dobre, Director General Executiv CECCAR, Aurelian Şova, preşedintele CECCAR România, dar şi prof. Univ. dr. Radu Bufan, de la Universitatea de Vest din Timișoara. De asemenea, şi Edler András György va susţine o prezentare în faţa celor prezenţi la eveniment, pe tema programului european de prevenire a insolvenţei, PRE-SOLVE.

Rezervarea la eveniment se poate face şi la faţa locului, dar cea pe bază de înscriere prealabilă este preferată de organizatori. Rezervarea online se poate face pe site-ul www.szekelyfoldi-konyvelok-talkozoja.eventbrite.com. Accesul la eveniment presupune achitarea unei taxe de 90 de lei, respectiv 70 de lei pentru membrii organizațiilor partenere (UBB Sfântu Gheorghe – Departamentul de Administrare a Afacerilor, CECCAR Covasna şi Asociaţia Junior Business Club).

Informaţii suplimentare despre eveniment pot fi obţinute accesând site-ul www.ccicov.com.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.