ACTUALITATE 14 ianuarie 2016

Numărul participanţilor la Winter Rally Covasna a trecut de 30

de Iulia Drăghici - Taraș | 206 vizualizări

2016 in atentia spectatorilor-media pag2Raliul pe zăpadă Winter Rally Covasna, care se va desfăşura în acest weekend la Comandău, aşteaptă la start aproximativ 33 de participanţi, potrivit lui Simon Árpád, preşedintele Clubului Sportiv Auto Crono, organizator al evenimentului. Perioada de înscrieri se încheie vineri la ora 12.

Lista participanţilor include echipaje şi din alte ţări, precum Italia, Bulgaria sau Ungaria.

Mai mult decât atât, organizatorii ne-au anunţat că duminică, 17 ianuarie, un iubitor de raliu din Uruguay, aflat zilele acestea prin Europa, va fi prezent la eveniment.

Condiţii meteo

„Deocamdată starea drumului este bună. Este îngheţat. Anul acesta am impus condiţia obligatorie ca participanţii să se echipeze cu anvelope cu cuie, tocmai pentru că nu am avut zăpadă aşa de mare ca în anii precedenţi, drept pentru care nu mai avem malurile de zăpadă care ofereau o anumită protecţie. Dacă o maşină sare, sunt şanse ca aceasta să se lovească direct de un copac sau să cadă în prăpastie. Faptul că am introdus obligativitatea anvelopelor cu cuie a mai scăzut numărul participanţilor, acestea fiind scumpe, dar am considerat că am luat o decizie corectă din acest punct de vedere. O să avem concurenţi mai puţini, dar şansele de siguranţă s-au mai mărit un pic”, ne-a spus Simon Árpád.

Sfaturi pentru spectatori

Spectatorii care vor să fie prezenţi la eveniment vor trebuie să respecte, la rândul lor, anumite norme de siguranţă.

„Conduceţi prudent pe drumurile montane pentru că pe timp de iarnă sunt frumoase, dar sunt şi pline de surprize, câteodată neplăcute. Urmăriţi zonele cu parcările amenajate. Nu vă opriţi pe probele de legătură. Nu intraţi pe probe decât după trecerea maşinii de deschidere a raliului dotată cu echipament specific. Echipaţi maşina cu lanţuri antiderapante, nisip şi lopeţi. Îmbrăcaţi-vă gros pentru temperaturi scăzute”, ne transmit organizatorii.

Parcul de Service situat în Comandău va fi deschis nu doar participanţilor, ci şi spectatorilor, care vor avea ocazia să vadă maşinile de concurs care vin sau pleacă pe traseu.

Circulaţia pe traseul de concurs se închide la ora 8,30 în ambele zile.

Programul concursului

Programul de concurs începe încă de vineri de la ora 20,30 când organizatorii vor face publică lista de Start pentru ziua de sâmbătă.

Astfel, în 16 ianuarie, de la ora 7 se deschide Parcul de service din Comandău, la ora 9 se dă startul competiţiei, iar la ora 18,30 organizatorii vor publica lista de start pentru Ziua a II-a, dar şi clasamentul primei zile. La ora 20 va avea loc premierea pentru proba de Rally Sprint.

În ceea ce priveşte ziua de duminică, programul este asemănător cu cel din ziua precedentă, cu diferenţa că începând cu ora 16 concurenţii vor sosi de pe traseu, la ora 17,30 se publică clasamentele provizorii, iar la ora 18 va avea loc festivitatea de premiere.

Programul complet al concursului este disponibil pe site-ul www.autocrono.ro.

Raliul pe zăpadă

Winter Rally Covasna se desfăşoară timp de două zile. Sâmbătă va avea loc proba de Rally Sprint, desfăşurată pe durata unei singure zile, care cuprinde o distanţă de 159 de km şi are 10 probe speciale, pe o distanţă de 75,2 km.

Participanţii la Winter Rally vor parcurge o distanţă totală de 243 de km, care conţine 6 probe speciale pe distanţa de 128,8 km, în cele două zile de concurs.

Winter Rally Covasna a ajuns la a IX-a ediţie. Raliul pe zăpadă din jurul localităţii Comandău este organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Consiliul Judeţean Covasna, Primăria oraşului Covasna, Primăria comunei Comandău, Direcţia Silvică Sfântu Gheorghe şi Ocolul Silvic Comandău sprijină, de asemenea, organizarea evenimentului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.