ACTUALITATE 25 noiembrie 2021

Noutăți despre cea mai importantă lucrare derulată de Gospodărie Comunală în orașul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 652 vizualizări

Operatorul Regional Gospodărie Comunală transmite că speră să finalizeze lucrarea de înlocuire a conductei de pe strada Iustinian Teculescu din Covasna, cea mai importantă investiție a firmei în oraș, anul acesta. 

În prezent, lucrările au fost finalizate pe 350 de metri din tronsonul total de 500 de metri, iar înlocuirea uneia dintre conducte se va finaliza în următoarele două săptămâni. Şi lucrările de înlocuire a celeilalte conducte de presiune pot fi începute, în contextul în care materialele necesare au sosit săptămâna trecută, informează firma. 

Dintre lucrările pe care le derulăm în prezent, strada Iustinian Teculescu este cea mai importantă investiție a noastră în stațiunea Covasna. Aici trebuie să înlocuim două conducte de presiune, iar colegii noștri lucrează la acest proiect de aproape două luni. (...) Știm din discuțiile avute cu Primăria Covasna că administrația orașului dorește să asfalteze această stradă cât mai repede, ceea ce este firesc, deoarece se dorește finalizarea lucrărilor înainte de venirea iernii, ar fi de mare ajutor pentru persoanele care locuiesc pe această stradă. Cu toate acestea, o lucrare atât de mare durează aproximativ două luni și jumătate, ceea ce ar însemna, în mod clar, să ne strecurăm în prima jumătate a anului viitor”, spune Attila Kozsokár, directorul Gospodărie Comunală SA, potrivit unui comunicat de presă trimis redacției Observatorul de Covasna. 

Pe de altă parte, s-a identificat o soluție ca lucrarea să fie finalizată în timp util, a explicat directorul. 

Știm că pe lângă asfaltarea străzii se va realiza şi un canal de scurgere a apelor pluviale. Dorim să profităm, deoarece planurile ne permit acest lucru, și se pare că putem conveni cu antreprenorul să așeze a doua conductă lângă canalul de scurgere a apelor pluviale, dar, desigur, va trebui să sape mai mult. În acest caz, am putea cu siguranță să ne mișcăm într-un ritm mai bun și văd şansa să finalizăm lucrarea în curând. Așadar, prognoza pesimistă este că vom termina în primăvară, dar dacă iarna rămâne blândă și putem lucra împreună, am putea termina înainte de Crăciun”, a subliniat Kozsokár Attila.

Vremea afectează toate lucrările de instalare a conductelor pentru că acestea nu pot fi sudate la temperaturi sub 5 grade Celsius, întrucât nu ar fi rezistente, se mai arată în comunicatul de presă. 

În primăvara anului viitor, Gospodărie Comunală SA intenționează să înceapă noi lucrări, astfel încât se fac demersuri pentru ca lucrările să fie finalizate cât mai curând posibil, punctează Operatorul Regional. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.