ACTUALITATE 20 ianuarie 2014

Noul sistem de încasare a serviciilor de salubrizare a motivat colectarea selectivă

de Székely Emőke | 165 vizualizări

A trecut aproape un an de când societatea de salubrizare Tega SA a impus un nou sistem de plată a serviciilor sale. Astfel, la Sfântu Gheorghe, salubrizarea a fost scoasă în februarie 2013 de la cheltuielile de întreținere, iar Tega și-a format un sistem propriu de încasare a banilor. Controversat sau nu, acest sistem a ajuns să fie funcțional după câteva luni de poticneală și dacă nu a adus mari câștiguri financiare societății, pare să ne fi educat și motivat în privința colectării selective.

Directorul Tega SA, Tóth-Birtan Csaba, ne-a declarat că deși sistemul a pornit greoi, oamenii s-au adaptat acestuia, încheind contracte cu societatea.

„Avem, totuși, peste o mie de apartamente pentru care nici până acum nu s-au încheiat contracte. Majoritatea dintre ele sunt apartamente locuite, deci cei de acolo beneficiază de serviciul de salubritate, însă e drept că mai sunt și unii care nici nu locuiesc în aceste apartamente. Cei care nu plătesc vor ajunge în instanță, cu siguranță, și vom solicita executarea silită”, a explicat Tóth-Birtan Csaba.

Acesta a dezvăluit că din punct de vedere al încasărilor, acestea nu au crescut, însă s-au văzut îmbunătățiri în ceea ce privește colectarea selectivă: motivați de faptul că prin predarea deșeurilor casnice și electronice, precum și a hârtiei, sticlei și PET-urilor la Centrul de Colectare Tega, obțin reduceri substanțiale la factura de salubritate, oamenii s-au mobilizat și au dus acolo aceste deșeuri.

Din februarie 2013, Tega a schimbat modul de plată a taxei pentru gunoiul menajer. Taxa a rămas aceeaşi, de 7 lei lunar pe persoană, urmând a fi colectată, din uşă în uşă, de reprezentanţii societăţii, dar putând fi plătită, totodată, și prin card bancar sau direct la casieria societății.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.