ACTUALITATE 4 aprilie 2022

Noul bloc ANL din Târgu Secuiesc prinde contur

de Diana Pantelimon | 1107 vizualizări

Construcția blocului ANL din Târgu Secuiesc este în plină desfășurare, anunță autoritățile municipiului pe pagina oficială de Facebook.

Blocul ANL de pe strada 1 Decembrie 1918 aflat lângă Penny Market ar trebui să fie gata într-un an.

Termenul de finalizare al blocului ANL este de 1 an, deci până la jumătatea anului viitor ar trebui să fie gata. Clădirea va avea 15 apartamente cu 2 camere, iar suprafața locuibilă este între 54 și 59 mp. Bugetul proiectului este de aproximativ 6 milioane de lei, din care 5 milioane sunt din partea Guvernului, iar restul de aproximativ 1 milion de lei este aportul primăriei“, a declarat pentru Observatorul de Covasna-Covasna Media.ro viceprimarul municipiului, dr. Szilveszter Szabolcs.

Programul ANL se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care nu își permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuință de pe piața liberă. După minimum un an de închiriere neîntreruptă, chiriaşii au posibilitatea de a cumpăra apartamentele în care locuiesc. 

Prin acest proiect, autoritățile își doresc să determine tinerii să rămână în zonă.

Din statisticile obținute odată cu realizarea strategiei de dezvoltare a Municipiului Târgu Secuiesc, se remarcă faptul că acest oraș are avantajul de a avea într-un procent de circa 40% populație tânără, între 16-39 ani, lucru absolut benefic din punctul de vedere al potențialului pe care acest aspect îl are în economia locală. Această categorie a populației se remarcă prin a fi activă, capabilă de a fi implicată în activități economice, productive sau de servicii“, se arată într-un studiu de fezabilitate realizat pentru această investiție.

În municipiul Târgu Secuiesc mai sunt încă două astfel de blocuri de locuințe, pe strada Bethlen și pe strada Abatorului. Blocul de pe strada Abatorului este cel mai nou, ridicat în 2007. 

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. 

Criteriile de acces și procedura de aplicare se pot descărca de pe site-ul Agenției Naționale pentru Locuințe, www.anl.ro.

Sursa Foto: Facebook / Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.