Nouă drumuri județene vor intra în modernizare prin Programul „Anghel Saligny”
Consiliul Județean Covasna, întrunit în şedinţă extraordinară de îndată, a adoptat joi, 4 noiembrie, o serie de hotărâri privind cele nouă proiecte de dezvoltare care urmează să fie depuse pentru finanțare prin Programul „Anghel Saligny”. Consiliul Județean Covasna a întocmit proiecte în valoare de 362 milioane de lei.
„Proiectele pentru includerea la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pot fi depuse până în data de 8 noiembrie ac., iar la rândul său, Consiliul Județean Covasna a pregătit nouă proiecte de dezvoltare. Dorim să modernizăm nouă drumuri județene, care în total au o lungime de 84,4 km, ceea ce înseamnă aproape o treime din rețeaua noastră de drumuri județene. Valoarea totală a investițiilor se ridică la 362 milioane de lei” – a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Henning László.
Tot în cadrul ședinței, consilierii judeţeni au adoptat notele conceptuale și temele de proiectare pentru obiectivele de investiții, respectiv au aprobat devizele generale estimative. După cum se știe, au fost preluate drumurile comunale DC9 și DC10, pe o lungime totală de 15,7 km, făcând legătura între localităţile Brateș și Zăbala, prin Surcea, Telechia și Tamașfalău, porțiunea de drum devenind DJ121G, care astfel poate fi modernizată cu finanțare prin Programul „Anghel Saligny”.
Se va reabilita tronsonul de 29,8 km între DJ103E și DJ131 de la Hăghig, intersecția DJ103E cu DN13E până la monumentul Véczer din Baraolt. Se modernizează tronsonul în lungime de 7,5 km de la podul peste Râul Olt şi până la intersecția DJ131 cu DJ103E din Aita Mare, și de la intersecția DJ131 cu DJ121A de la Aita Mare până la Aita Medie, spre pasul Vadas. S-a întocmit un proiect de modernizare pentru DJ121D, drum care leagă localitățile Boroșneu Mare și Zagon, având o lungime de 9,6 km. Va intra în reabilitare DJ121F, între Cătălina și Cernat, prin Mărtineni, pe un tronson de 15,7 km, și încă un tronson de 1,7 km de la tronsonul predat comunei Ghelința.
Pe lângă acestea, consilierii au modificat trei hotărâri, adoptate anterior, pentru ca alte trei drumuri județene să intre în reabilitare prin acest program: o porțiune de 2,3 km în comuna Valea Crișului (DJ121A), va fi reabilitat podul peste râul Olt și va fi modernizat drumul județean care leagă drumul național cu Gara CFR Bixad (DJ113), respectiv drumul județean care leagă satul Angheluș cu Halta CFR Angheluș (DJ121E).
Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna