ACTUALITATE 6 mai 2020

Nota 7,8 pentru Spitalul Județean, în gestionarea crizei COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 1739 vizualizări

Analiza aparține managerului unității spitalicești  

Pandemia de coronavirus a scos la suprafață atât aspecte negative, cât și pozitive în ceea ce privește gestionarea crizelor la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, spune managerul unității spitalicești. 

În general sunt mulțumit de colegii mei, însă sunt multe lucruri care trebuie puse la punct în perioada următoare. Atât la nivel de organizare pe parte administrativă, cât și pe organizare pe parte medicală. Va trebui să lucrăm în lunile următoare la această problemă. Dacă este să dau o notă, așa cum am fost învățat de către un profesor de la școala gimnazială, 10 este întotdeauna al profesorului, deci de la 3 până la 9, atunci, nota generală pe care aș da-o spitalului este de 7,80”,  a declarat marți, într-o conferință de presă, managerul spitalului, András-Nagy Róbert. 

În declarația autocritică, reprezentantul unității a spus și că au fost și multe aspecte pozitive pe care le-a remarcat în situația de criză și principala este legată de disponibilitatea angajaților de a munci în condițiile de risc chiar și în regim de voluntariat. 

„Primele câteva săptămâni chiar au fost de nedescris, dar după aceea toată lumea a început să intre și să lucreze într-un făgaș normal, obișnuit, doar cu anumite măsuri de protecție suplimentare, care trebuiau luate și să ne obișnuim. Și în perioada ce urmează aceleași lucruri vor fi. Un alt lucru care mă încântă și vizavi de colegii mei, este că au fost foarte mulți, chiar în prima perioadă, care ne-au sunat, asistenți, medici, când a trebuit să carantinăm secția de Terapie Intensivă și era problema cu medicii pozitivi, adică am rămas doar cu trei medici negativi din total. Mulți colegi asistenți s-au oferit să lucreze acolo. Nu știam în ce direcție ne ducem, dar vedeam la știri ce se întâmplă în Italia, ce se întâmplă în China, în alte părți ale lumii și nu știam ceva fi la noi în spital, dar erau mulți asistenți, colegi, rezidenți, care m-au sunat și spuneau că vin să lucreze chiar și voluntar sau în măsura în care va fi nevoie. Mulți colegi medici care văzând situația la Terapie Intensivă m-au căutat telefonic, personal, că dacă este nevoie intră ei și lucrează ei acolo ca să ajute colegii”, a mai spus András-Nagy Róbert. 

Problemele grave la Spitalul Județean au început în martie, când unul dintre medicii de la Secția de Obstetrică – Ginecologie a fost depistat pozitiv la testul COVID-19. Imediat după, s-a luat măsura de a pune sub carantină secția în cauză, dar și Neonatologia și sala de nașteri. Ulterior, s-a depistat că mulți dintre medicii de la Terapie Intensivă au virusul SARS-COV-2 și s-a pus sub carantină și această secție. 

În aprilie a fost testat tot personalul spitalului și din cei peste 1000 de angajați, 67 au fost depistați cu boala COVID-19. 

Lucrurile sunt însă sub control în prezent, susțin reprezentanții spitalului, care au anunțat de la sfârșitul săptămânii trecute că o parte dintre serviciile pe Secția de Obstetrică – Ginecologie au fost reluate. 

Raportul de marți al Spitalului Județean a arătat că sunt internați 46 de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus. De asemenea, sunt și opt pacienți suspecți. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.