ACTUALITATE 17 februarie 2016

Nominalizări pentru Titlul Onorific „Pro Urbe” pe anul 2016

de Iulia Drăghici - Taraș | 426 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe anunţă că a început perioada în care se pot trimite propunerile pentru Titlul Onorific „Pro Urbe” pe anul 2016. Dosarele de propunere se pot depune până în 15 martie, la ora 14, la camera nr. 21 a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Titlul Onorific „Pro Urbe” se acordă în temeiul Hotărârii nr. 106/2014 acelor „personalități, persoane fizice, care au contribuit în mod esențial la ridicarea prestigiului municipiului Sfântu Gheorghe în diferite arii de activitate «fără a aștepta recompense materiale şi aplauze»”, informează comunicatul de presă transmis de Primărie.

„Pot fi distinși cu titlul „PRO URBE” cetățeni născuți sau domiciliați în municipiul Sfântu Gheorghe, care au împlinit vârsta de 70 de ani, și au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localității sau care au dobândit o recunoaștere notorie a activității lor pe plan local, județean, național sau internațional, contribuind la promovarea imaginii municipiului Sfântu Gheorghe”, transmite aceeaşi sursă.

Autorităţile locale mai anunţă faptul că dosarele de propuneri vor fi afişate şi online pe site-ul Primăriei, www.sfantugheorgheinfo.ro.

Informaţii suplimentare referitoare la dosarele de propunere se pot obţine la telefon la numărul 0267 316 902 sau pe adresa de e-mail zoltan.vnagy@sepsi.ro.

Pe lista laureaţilor „Pro Urbe” din anii trecuţi se regăsesc medicul veterinar şi fost prefect al judeţului Covasna Gheorghe Tatu, medicul Ioana Georgescu, istoricul Cserey Zoltan, profesorul József Almos, învăţătorul Manya Bela, profesorii Antal Miklós şi Puskas Attila, actriţa Molnár Gizella, educatoarea Maria Panaiotu şi mulţi alţii.

Considerat a fi una dintre cele mai înalte distincţii pe care municipalitatea din Sfântu Gheorghe le acordă de Zilele Oraşului, titlul „Pro Urbe” a fost iniţiat în anul 1997.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.