Noile spații pentru mașini se lasă așteptate
Când se va finaliza parcarea din fața fostului hotel Bodoc
La sfârșitul lunii iunie autoritățile locale au dispus demolarea fântânii arteziene din parcarea fostului hotel Bodoc. Această decizie a fost luată pentru a crea noi locuri de parcare în centrul municipiului. Cu toate acestea, după ce suprafața a fost nivelată lucrurile au stagnat, iar parcarea încă nu a căpătat o formă finală.
Pentru că vechea fântână arteziană din parcarea Hotelului Bodoc nu mai avea de multă vreme nicio funcționalitate, autoritățile locale au decis să o demoleze, iar în locul acesteia să creeze și mai multe locuri de parcare. Zis și făcut. Demolările au început pe data de 28 mai, iar în câteva zile de la vechea construcție nu mai rămăsese nicio urmă.
Deși a trecut aproape o lună și jumătate, zona arată la fel ca după demolare, iar mașinile încă nu pot fi parcate pentru că încă nu există marcaje și nici asfalt. În acest sens, autoritățile locale spun că parcarea va fi finalizată în scurt timp, iar întârzierea se datorează faptului că există doar o singură firmă care execută astfel de lucrări în oraș.
„Locul trebuie asfaltat. Firma care lucrează la noi în oraș și cu care avem contract încă nu a ajuns acolo. Totul este pregătit pentru a se asfalta, iar ulterior va fi amenajată acea parcare extinsă. Într-o săptămână, două cred că vor ajunge acolo. Pentru că e doar o singură firmă care lucrează în oraș, acesta e ritmul în care pot ei să lucreze, acesta este ritmul în care se avansează în general, cu licitații, cu contracte, cu contestații. Acesta e ritmul cu care ne-am învățat și noi și executanții și toată lumea. Deocamdată, până se întâmplă ceva cu toată Piața și fostul hotel Bodoc, locul va funcționa ca o parcare. Nu vrem să cheltuim mulți bani pentru amenajări florale, sau bănci, deci va fi doar o parcare simplă asfaltată, marcată corespunzător”, ne-a explicat administratorul public al municipiului Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Csaba.
Un locuitor din Sfântu Gheorghe ne-a povestit despre un incident care a avut loc în acea zonă după ce fântâna a fost demolată. Conform acestuia, din cauza unui capac de canalizare șubred, o persoană ar fi căzut în canal. Din fericire, acesta nu era adânc, iar cetățeanul a scăpat fără răni. Între timp însă situația a fost remediată, iar canalul nu mai prezintă pericol în prezent.
Astfel, luând în considerare problema deficitului de locuri de parcare din centrul orașului, măsura demolării fântânii arteziene este binevenită, însă locuitorii trebuie să se înarmeze cu răbdare până când locul va căpăta o formă finală și nu în ultimul rând, să fie atenți la canale!