ACTUALITATE 25 februarie 2022

Noile semafoare din Sfântu Gheorghe vor intra în funcțiune din martie

de Iulia Drăghici - Taraș | 2626 vizualizări

La începutul lunii martie, pe străzile Păiuș David și Lunca Oltului din municipiul Sfântu Gheorghe vor intra în funcțiune noile semafoare cu buton pentru pietoni, a spus joi primarul Antal Árpád. 

Pe strada Păiuș David și pe Lunca Oltului, pe ambele străzi, pe patru locații se montează semafoarele pentru pietoni și vor fi iluminate corespunzător”, a declarat primarul în conferința de presă organizată joi, 24 februarie a.c..

Investiția se ridică la 700.000 de lei, plus TVA. 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a eliberat autorizația de începere a lucrărilor anul trecut, la începutul lunii noiembrie. 

Semafoarele moderne vor fi instalate pe unele dintre cele mai aglomerate străzi din oraș, cu patru semafoare pe strada Lunca Oltului: câte unul la fabrica Covalact și la magazinul Depo și două în vecinătatea centrului comercial Sepsi Value Centre, ceea ce va face ca pietonii să fie mai în siguranță.

De asemenea, vor fi instalate semafoare cu buton la cele patru treceri de pietoni de pe strada Lt. Păiuș David: în fața statuii Soldatului Necunoscut și la trecerea de pietoni de la intersecţia cu strada Constructorilor, iar la fabricile de la ieșirea din oraș spre Brașov vor fi instalate alte două semafoare.

În același timp cu instalarea semafoarelor, vor fi montate şi becuri care să asigure o iluminare mai puternică la punctele de trecere. (...) 

Municipalitatea finanțează proiectul din resurse proprii, cu scopul de a fluidiza traficul, de a crește siguranța la trecerile de pietoni și de a reduce numărul de accidente”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sfântu Gheorghe în noiembrie 2021.

Aceeași sursă informa că cele opt dispozitive de gestionare a traficului erau programate să fie instalate până la sfârșitul lunii decembrie 2021. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.