ACTUALITATE 22 iulie 2009

Noi proiecte sociale la Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 487 vizualizări

Potrivit directorului Direcţia pentru Asistenţă Comunitară din Sfântu Gheorghe, Tanko Vilmos, două proiecte vor fi înaintate, în perioada următoare, Consiliului Local, spre aprobare şi finanţare.

Primul proiect constă în amenajarea unui adăpost de noapte în locul centralei termice de lângă blocul Sing Sing din cartierul Ciucului. Acesta va pune la dispoziţie doritorilor 100 de locuri de „cazare” pe timpul nopţii, Tanko Vilmos subliniind faptul că un astfel de loc este absolut necesar ca urmare a creşterii ratei de sărăcie generală.

Cifrele sunt îngrijorătoare şi luând în considerare populaţia municipiului Sfântu Gheorghe - în jur de 60.000 de locuitori, cel puţin 4.500 sunt sub limita de sărăcie, dovadă stând cele 1200 de dosare pentru ajutor social, dintre care doar 210 sunt aprobate.

Potrivit lui Tanko, adăpostul de noapte va fi unul de tip european, atât din punct de vedere calitativ, cât şi din punct de vedere al capacităţii de primire la nivelul municipiului.

Actualul adăpost de noapte funcţionează de cel puţin zece ani şi pune la dispoziţie 55 de locuri pentru bărbaţi şi opt pentru femei, acestea din urmă nefiind ocupate permanent. Scopul Centrului este de a asigura fiecăruia un adăpost pe timpul nopţii, astfel încât să nu fie nimeni nevoit să doarmă pe stradă, în parcuri sau în gară, cei ce beneficiază de acest serviciu fiind cei cu posibilităţi minime, aflaţi în cazuri de urgenţă, fără necesitatea prezentării unui act de identitate.

Cel de-al doilea proiect constă din reabilitarea unui imobil pe strada Mikes Kelemen pentru a face un centru pentru familiile aflate în prag de „risc social”. Aceasta ar fi soluţionarea tuturor problemelor legate de adăpost, căminul urmând a pune la dispoziţie 60 de locuri cu rezidenţă pe timp de cinci ani, dar cu posibilitate de prelungire.

Anddra Haliciu

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.