ACTUALITATE 25 martie 2020

Noi măsuri adoptate la Sfântu Gheorghe: parcarea cu plată se suspendă

de Covasna Media | 2626 vizualizări

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis miercuri suspendarea parcării cu plată în Sfântu Gheorghe. De asemenea, municipalitatea va pune la dispoziția locuitorilor 50.000 de declarații pe proprie răspundere tipărite care vor putea fi găsite la scările de bloc și în magazine, actorii se vor interesa de nevoile oamenilor izolaţi la domiciliu, dar vor fi introduse şi şedinţe de Consiliu Local de la distanţă.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul Municipiului Sfântu Gheorghe s-a întrunit miercuri de la distanţă şi a decis, printre altele, ca pe durata stării de urgenţă parcarea cu plată să fie suspendată în oraş, lucru care va fi indicat și pe panourile informative amplasate pe aparatele de taxare.

Primăria Sfântu Gheorghe va tipări 50.000 de declarații pe proprie răspundere, care vor fi puse la dispoziția locuitorilor în magazine și scări de bloc, având în vedere că mulţi oameni nu au cum să le tipărească. Conform reglementărilor, numai cei care au completat declarația pe proprie răspundere pot ieşi din casă în timpul zilei, şi doar pentru motive urgente sau de strictă necesitate.

La inițiativa municipalității, toți cei aflați în izolare la domiciliu sunt contactați telefonic de către personalul Cabinetului Primarului și, în mod voluntar, de actorii Teatrelor „Tamási Áron” și „Andrei Mureșanu”, oferindu-le informații și asistență în funcţie de nevoile pe care le au.

Pe 26 martie, Consiliul Local se va întruni pentru a decide asupra unui singur punct pe ordinea de zi, anume posibilitatea de a organiza şedinţe prin teleconferinţă pe perioada stării de urgenţă. Întrucât nu pot fi mai mult de 8 persoane într-o încăpere simultan, primarul, secretarul general, președintele de şedinţă și un reprezentant al Primăriei vor fi permanent în sala de şedinţă, în timp ce consilierii vor intra în grupuri de câte patru pentru a vota la interval de 15 minute.

Foto arhivă

Sursa: Comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.