ACTUALITATE 16 februarie 2016

Noi detalii în dosarul de trafic de minori de la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 562 vizualizări

Cazul de prostituție cu minore, în care un polițist din Covasna e acuzat că era „paravan”, tergiversat de un an

Tribunalul Covasna a respins cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu în cazul inculpaților Adrian Ardeleanu și Teodor Vasile Feraru, fost polițist în cadrul IPJ Covasna.

În februarie 2015, DIICOT a arestat 6 persoane din Sfântu Gheorghe sub acuzațiile că timp de doi ani au exploatat sexual patru minore, cu vârste între 13 şi 16 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze în cluburi de noapte din oraş. În 15 februarie 2016, Tribunalul Covasna anunţă că respinge cererile inculpaților Adrian Ardeleanu și Teodor Vasile Feraru de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.

Pe de altă parte, în cadrul aceleiași ședințe, cererea Petronelei Maria Ciceu a fost admisă și s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Procurorii spun că, în perioada 2013-2014, Szalay Csaba, Feraru Teodor Vasile, Ardeleanu Adrian, Janko Ladislau, Toma Adriana și Ciceu Petronela Maria, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au recrutat patru minore ce proveneau din familii dezorganizate, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, în mai multe cluburi de noapte de pe raza municipiului Sf. Gheorghe. Din cercetări, s-a stabilit că victimele, cu vârste cuprinse între 13-16 ani, au fost exploatate sexual contra unor sume cuprinse între 150-350 lei.

Potrivit anchetatorilor, Teodor Vasile Feraru, fost poliţist în cadrul IPJ Covasna, a sprijinit grupul infracţional organizat prin faptul că, „în exercitarea atribuţiunilor de serviciu nu a întocmit acte de constatare atunci când a luat cunoştinţă de faptul că în cadrul respectivului club sunt minore care practică prostituţia cu acordul şi la solicitarea suspectului Szalay Csaba”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.