ACTUALITATE 13 iunie 2017

Noi demersuri pentru ca Sepsi OSK să aducă meciurile din Liga 1 la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 6095 vizualizări

Conducerea Clubului Sportiv Municipal din Sfântu Gheorghe a trimis luni, 12 iunie, o adresă oficială către Ministerul Tineretului și Sportului, prin intermediul căreia se solicită un aviz care să permită echipei de fotbal Sepsi OSK să înceapă investițiile necesare omologării Stadionului municipal conform cerințelor din Liga 1. Cu toate că timpul este scurt până la începerea campionatului, conducătorii clubului de fotbal, dar și cei ai bazei sportive, fac tot posibilul pentru ca meciurile echipei nou-promovate să fie jucate într-adevăr acasă, nu la Brașov.

„Stadionul este în proprietatea statului. Eu am făcut toate demersurile și chiar am fost de acord, chiar dacă am primit anumite critici, ca stadionul municipal să fie preluat de către Primărie, pentru că dacă cei de la MTS nu vor să investească, mi se pare normal să îi lase pe cei care vor să facă acest lucru. Pentru o echipă care a promovat în Liga 1 este normal să joace în cele mai bune condiții pe terenul propriu, dar timpul este foarte scurt. Ieri mi-a adus domnul Diószegi o adresă în care ni se solicită acordul în privința lucrărilor de modernizare și extindere a bazei sportive, pentru a putea desfășura meciurile de Liga 1 aici. (...) Eu am fost de acord, dar știți bine că legea mă obligă să obțin avizul Ministerului. Tot ieri am înaintat o adresă către domnul ministru, în care am și specificat necesitatea omologării terenului de fotbal. Am cerut să se analizeze posibilitatea aprobării lucrărilor prevăzute în cererea depusă de echipa de fotbal. Aștept răspunsul de la Minister, iar din partea mea au tot sprijinul pentru a aduce stadionul din Sfântu Gheorghe la standardele cerute de Liga 1”, a declarat marți pentru „Observatorul de Covasna”, directorul Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, George Carcadia.

Printre cele mai importante cerințe pe care le are de îndeplinit stadionul pentru a fi omologat se numără amenajarea de locuri suplimentare pentru spectatori, de la 2.200 cât sunt acum, la 4.500 de locuri, minimul necesar pentru Liga 1, din care 8% pentru oaspeți, realizarea drumurilor de acces pentru carurile de televiziune care transmit meciurile, extinderea și amenajarea unui vestiar pentru oaspeți și montarea de garduri pentru anumite zone ale stadionului. În ceea ce privește nocturna și încălzirea terenului pentru timpul iernii, acestea vor putea fi realizate în decursul unui an de la momentul omologării, mai spun regulile Ligii 1.

„Noi avem camere de luat vederi, dar ne mai trebuie câteva la oaspeți, deci în mare parte, încet, încet, dacă se aprobă solicitarea noastră, se vor începe demersurile pentru ca echipa să joace în Sfântu. Poate că primele cinci etape se vor juca la Brașov, dar următoarele sper să le joace aici. (...) Luni am făcut o adresă și la Agenția pentru Protecția Mediului pentru a tăia câțiva copaci din jurul stadionului pentru a nu fi un pericol pentru integritatea spectatorilor. Sper ca Ministerul să înțeleagă necesitatea acestei solicitări și că totul este în favoarea promovării sportului. (...) Modernizarea stadionului este în favoarea întregii comunități covăsnene. Meciurile se transmit la televiziunile naționale și astfel atât orașul, cât și sportul covăsnean vor putea fi promovate și mai intens”, ne-a mai spus directorul CSM Sfântu Gheorghe.

Deși au fost discuții conform cărora Sepsi OSK ar putea juca meciurile din Liga 1 pe stadionul din Mediaș, oficialii au dat asigurări că se muncește la omologarea stadionului din Sfântu Gheorghe, dar pentru început, ca rezervă va fi trecut Stadionul Tineretului din Brașov, cu toate că și acolo sunt investiții de făcut în vederea omologării.

„De săptămâna trecută am solicitat o delegație din partea Ligii profesioniste de fotbal, de care aparținem din momentul promovării, să ne inspecteze stadionul din Sfântu Gheorghe și să ne acorde o consultanță în ceea ce privește problemele de rezolvat pentru a putea juca meciurile pe terenul din cartierul Simeria. Am primit un proces verbal de șapte pagini, care include foarte multe puncte de care trebuie să ținem cont. Eu zic că nu o să reușim să le facem pe toate până la startul campionatului, respectiv până în ziua de 15 iulie. Din această cauză am încercat să ne orientăm către alte stadioane. Liga ne-a îndreptat către Mediaș. Din start au zis că din punctul lor de vedere Brașovul nu poate să intre în calcule. (...) Spre marea noastră mirare, stadionul Tineretului din Brașov corespunde cu 90% din cerințele procesului verbal. (...) O să solicităm încă o inspecție din partea Ligii, de data aceasta la Brașov. Este de lucru și acolo, pentru că echipa nefiind în Liga 1 de ani de zile, anumite lucruri nu s-au făcut pentru că nu erau necesare pentru Liga 2. (...) Noi vrem în Sfântu Gheorghe, pe stadionul nostru și lucrăm și pentru asta, dar o să depunem ca teren de rezervă Brașovul. Trebuie să lucrăm mult la stadionul nostru, dar nu e indiferent că un sezon întreg competițional trebuie să jucăm altundeva sau jucăm în aceste condiții până în august sau până în septembrie. O să facem tot posibilul ca în cel mai scurt timp să punem la punct baza noastră din Sfântu Gheorghe”, declara săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentantul staff-ului tehnic al Sepsi OSK, Kertész Dávid.

Predarea stadionului, nu a întregii baze sportive, către Primărie

Directorul CSM, George Carcadia, a ținut să sublinieze că toate discuțiile pe care le-a purtat cu Primăria în vederea predării Stadionului Municipal s-au referit strict la stadion, nu și la restul bazei sportive, care ar rămâne în administrarea CSM, ca până acum.

„Ca să se înțeleagă perfect, înțelegerea cu Primăria Sfântu Gheorghe se referă strict la preluarea stadionului de fotbal, cu tot ce înseamnă tribune, vestiare, dar nu are nicio legătură cu Sala Sporturilor, cu terenul sintetic sau cu hotelul. CSM are venituri proprii din activități la restul bazei sportive. Așa a fost înțelegerea pe care am făcut-o cu scopul sprijinirii sportului covăsnean”, a explicat George Carcadia.

Acesta a mai precizat că investițiile suplimentare în ceea ce privește sportul sunt de bun augur, indiferent de unde vin, pentru că ajută sportul covăsnean, care este într-o evoluție continuă.

„Sepsi OSK a reușit un rezultat extraordinar pentru sportul covăsnean. Îi felicit și în continuare le doresc succes în liga națională și îi transmit multe felicitări acestui om deosebit, domnul Diószegi László, pentru tot ce a făcut cu această echipă de când a preluat-o. (...) În general, sportul din Sfântu Gheorghe a crescut enorm în ultimii ani. Să nu uităm că avem și echipă campioană la baschet, avem vicecampioană mondială la lupte libere, avem campioană europeană la atletism, avem echipă frumoasă de băieți la handbal, deci se muncește în sportul covăsnean și asta se vede în rezultate”, a încheiat directorul CSM Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 20 iunie 2017
o sa rezolve intr-o luna cu viteza melcului turbat gen Lacramioarei, Kos Karoly, hotel Bodoc, Casa de Cultura , etc
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.