ACTUALITATE 22 ianuarie 2014

Noi cursuri de formare și perfecționare la AJOFM

de Monica Vrânceanu | 105 vizualizări

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna a finalizat planul ce prevede cursurile de calificare și perfecționare pe care le va derula în acest an. Astfel, sute de covăsneni vor avea șansa de a se califica într-o meserie, în vreme ce alții, care au inclusiv studii superioare, vor putea accesa cursuri de perfecționare.

Directorul AJOFM, Kelemen Tibor, a declarat că primele cursuri de calificare vor porni luna viitoare la Sfântu Gheorghe pentru meseria de frizer, urmând ca aici să se mai organizeze cursuri de calificare pentru bucătari, precum și cursuri de dobândire a competențelor în contabilitate, limba engleză ori antreprenoriat. La Târgu Secuiesc se vor organiza cursuri de zidar și frizer, la Covasna pentru ospătari, la Întorsura Buzăului pentru comercianți iar la Baraolt atât pentru comercianți cât și pentru dobândirea unor competențe sociale. Pe formare profesională, cursurile se adresează celor care vor să acumuleze cunoștințe ca inspector Resurse Umane, expert achiziții ori inspector în securitatea în muncă.

Pentru șomeri, cursurile de calificare sunt gratuite, însă dacă există locuri libere, la acestea se pot înscrie și alte categorii sociale, plătind aceste cursuri la sume oricum mai mici decât cele cerute de organizatorii privați. Sute de persoane au avut șansa, în ultimii ani, să se (re)califice pe diverse ocupații, prin intermediul cursurilor organizate de AJOFM și numai. În 2013, în jur de 900 de covăsneni au absolvit diverse cursuri – și chiar dacă nu toți reușesc mereu să-și găsească de lucru, acestea oferă șansa unei meserii oriunde altundeva, diplomele fiind recunoscute în spațiul Comunitar.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.