ACTUALITATE 12 ianuarie 2011

Nivelul impozitului a rămas neschimbat în staţiunea Covasna

de Covasna Media | 59 vizualizări
Anul 2010 s-a încheiat foarte bine pentru locutiorii din staţiunea Covasna, astfel aceştia se vor bucura şi în 2011 de acelaşi nivel al impozitului ca şi anul trecut. Impozitul pe proprietate sa colectat în proporţie de 95-96% pe anul precedent astfel că nu există mulţi datornici. Procentajul scriptic este de numai 83% deoarece nu s-au încasat câteva amenzi. Primarul staţiunii, Lorincz Zsigmond, a declarat că este mulţumit

Anul 2010 s-a încheiat foarte bine pentru locutiorii din staţiunea Covasna, astfel aceştia se vor bucura şi în 2011 de acelaşi nivel al impozitului ca şi anul trecut.

Impozitul pe proprietate sa colectat în proporţie de 95-96% pe anul precedent astfel că nu există mulţi datornici. Procentajul scriptic este de numai 83% deoarece nu s-au încasat câteva amenzi. Primarul staţiunii, Lorincz Zsigmond, a declarat că este mulţumit de rata de încasare la bugetul oraşului deoarece localnicii sunt destul de conştiincioşi şi vor să se vadă fără nicio datorie. De asemenea acesta a mai spus că nu se poate aştepta la un procent de 100% deoarece în orice pădure există uscăciuni, la fel sunt şi persoane care s-au sustras de la plată de mai mulţi ani.

„Cred că avem cel mai mare procent din judeţ la nivel de colectare a impozitelor şi taxelor locale. Fie că sunt persoane fizice sau juridice majoritatea se înghesuie să îşi achite încă din prima lună a anului impozitele”, a explicat Lorincz Zsigmond.

Edilul staţiunii Covasna a mai spus că va aplica fiecare literă din lege cu privire la cei care au mai mult de două proprietăţi.

„Nu am analizat o altă posibilitate de colectare a impozitului pentru persoanele care au mai mult de două proprietăţi. Dacă au 5-6 locuinţe vor plăti exact cum scrie în lege şi nimic mai mult”, a continuat acesta.

Spre deosebire de alte localităţi din judeţul Covasna, „staţiunea inimii“ s-a aflat în fiecare an pe primele locuri la colectarea în cea mai mare proporţie a taxelor şi impozitelor locale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.