ACTUALITATE 23 aprilie 2017

Ninsoarea din judeţul Covasna a afectat culturile de rapiţă şi pomii fructiferi

de Agerpres | 2276 vizualizări

Culturile de rapiţă şi pomii fructiferi vor avea cel mai mult de suferit din cauza ninsorii abundente din ultimele zile, dar şi celelalte culturi vor avea de suferit dacă temperaturile vor scădea în perioada următoare, afirmă Könczei Csaba, directorul Direcţiei Agricole Covasna.

Potrivit acestuia, rapiţa, care este cultivată pe o suprafaţă de aproximativ 1.800 de hectare în judeţul Covasna, a fost culcată la pământ de zăpadă, iar copacii care au apucat să înflorească sunt compromişi.

„Cel mai mult este afectată, după părerea mea, rapiţa, având în vedere că deja era crescută foarte mult şi este doborâtă de zăpada mare, umedă şi grea. Şi la pomii fructiferi este o problemă, mai ales la cei care sunt înfloriţi, vişini, cireşi, soiurile de pruni mai precoce. (…) Dacă temperaturile vor continua să scadă în următoarele zile, vor fi probleme şi cu celelalte culturi, mai ales cu sfecla de zahăr şi cu cerealele de primăvară care sunt în curs de răsărire”, a declarat Könczei Csaba.

El a mai spus că fenomene meteorologice asemănătoare cu cele de acum s-au mai înregistrat în 2008, când, de asemenea, a nins în luna aprilie.

În judeţul Covasna a nins în ultimele două zile, iar în zonele montane stratul de zăpadă măsoară pe alocuri aproape 60 de centimetri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.