ACTUALITATE 13 martie 2013

Nici ONG-urile nu vor impozite mai mari cu 50% în Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 81 vizualizări

Federaţia Organizaţiilor Non-Guvernamentale din Sfântu Gheorghe va depune la Comisia Economică din cadrul Consiliului Local, dar şi la primarul Antal Árpád, o solicitare de modificare a hotărârii de creştere cu 50% a impozitelor pentru persoanele juridice.

Impozite mărite la oraş, menţinute la fel în comune

Reprezentantul Federaţiei şi preşedintele Fundaţiei Comunitare Covasna, Furus Levente, a declarat că Federaţia se alătură protestului oamenilor de afaceri din municipiu şi susţine regândirea majorării taxelor şi impozitelor locale, în condiţiile în care şi ONG-urile sunt persoane juridice şi sunt afectate direct de creşterea cu 50% a impozitelor.

„ONG-urile sunt afectate de aceste majorări şi se ştie că nu au bani foarte mulţi. Un simplu calcul de-al nostru ne-a demonstrat că suma cu care s-a mărit impozitul pe clădire este echivalentul a patru salarii pentru un angajat al Fundaţiei Comunitare Covasna”, a explicat Furus.

Potrivit acestuia, nici programul gândit de Primărie în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie şi ASIMCOV, de recuperare prin proiecte a banilor din impozite, nu este unul foarte bine gândit, din simplul motiv că ONG-urile nu-l pot accesa, neavând voie să aibă profit.

În consecinţă, ONG-urile consideră că este absolut necesară o revenire asupra hotărârii de Consiliu adoptată în luna decembrie a anului trecut, prin care impozitul pe teren şi clădiri a fost majorat cu 50% pentru persoanele juridice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.